Pinigai svarbiau už Lietuvą

Traumelė virto supertrauma

Beveik visą vasarą Europos krepšinio čempionatui Serbijoje ir Juodkalnijoje besirengęs Lietuvos rinktinės žaidėjas D.Šalenga vis dėlto nusprendė sprukti iš komandos.

Žaidėjui nė motais, kad Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės paramos fondas jo personai leido rėmėjų pinigus, o treneriai bei masažuotojai nemokamai jį rengė ne tik pirmenybėms, bet ir artėjančiam krepšinio sezonui.

Rugsėjo 1 dieną kontroliniame mače su Airijos rinktine Kaune ne itin rimtą traumelę gavęs „dzūko” pravardę turintis krepšininkas, nesukdamas sau galvos, po geros savaitės pareiškė, kad yra visiškas ligonis.

28 metų 197 cm ūgio D.Šalenga Lietuvos komandos treneriams šeštadienį pasakė, jog Europos krepšinio čempionate ekipa verstųsi be jo.

„Dainius paskambino man šeštadienio rytą ir pranešė negalėsiąs atstovauti rinktinei, kadangi medikai jam rekomendavo kurį laiką nesportuoti”, – sakė Lietuvos krepšinio ekipos strategas Antanas Sireika.

Kryžminiai raiščiai

Mūsų šalies krepšinio komandos gydytojas Robertas Narkus, sužinojęs apie D.Šalengos „sunkią traumą”, nusistebėjo.

Mat „dzūkui” po rugsėjo 1 dienos buvo atliktos kojos magnetinio rezonanso tyrimo nuotraukos, kuriose jokių sutrikimų nebuvo matyti.

Be to, krepšininkas nuo praėjusio ketvirtadienio treniravosi, vyko į Maskvą žaisti Federacijų supertaurės mačo su Rusijos ekipa, prieš dvikovą apšilinėjo, bet į aikštę eiti nepanoro.

„Apie Dainiaus traumą sužinojau tik iš A.Sireikos. Pats žaidėjas teigė, kad jam yra patempti kelio kryžminiai raiščiai”, – nusistebėjęs „Ekstra žinioms” sakė rinktinės gydytojas R.Narkus.

Mat beveik visi sporto medikai gali su visa atsakomybe pasakyti, jog kelio kryžminius raiščius galima tik nutraukti – patempti jų neįmanoma.

Be abejo, galimos ir išimtys – tik tuo atveju D.Šalengai turėjo nutrūkti visi kojos raumenys.

„Kol nemačiau padarytų magnetinio rezonanso tyrimo nuotraukų, aš bijau ką komentuoti”, – sakė R.Narkus.

Pats ėmėsi iniciatyvos

„Ekstra žinioms” pasikasinėjus šiek tiek giliau, paaiškėjo ir tikrieji D.Šalengos pabėgimo iš rinktinės motyvai.

Krepšininkas birželio pradžioje pasirašė dvejų metų sutartį su Ispanijos Žeronos „Akvasvayu” klubu ir per sezoną neoficialiais duomenimis gaus apie 400 tūkst. eurų.

„Dzūkas” pasirašė kontraktą, tačiau dar nepraėjo medicininio patikrinimo. Tik po jo, jei klubą tenkins žaidėjo sportinė forma, įsigalios ši sutartis.

Baimindamasis galimos traumos Europos čempionate, D.Šalenga puolė ieškoti būdų atsikratyti rinktinės nario statuso. Ir surado – niekam nesakydamas praėjusį penktadienį „pas kažką”, „neaišku kur” pasidarė kelio tyrimus, o šeštadienį džiaugsmingai svaidėsi nežinomo gydytojo išvadomis.

Jau pirmadienį turėjęs visus savo traumos medicininius duomenis pateikti R.Narkui, „dzūkas” to nepadarė. Matyt, krepšininkas tikisi, jog sugebės „ištempti” iki trečiadienio, kai Lietuvos rinktinė išvyks į Serbiją ir Juodkalniją. Tada jis ramiai susirinks savo mantą ir vyks į Ispaniją.

Kur ta klinika?

„Ekstra žinios” pabandė rinktinės gydytojo R.Narkaus sužinoti, kur buvo daromi D.Šalengos traumos tyrimai, tačiau ir šis nieko nežinojo.

– Kaip rinktinės gydytojas, jūs privalėjote būti per medicininį žaidėjo patikrinimą.

– Kojos patikrinimą jis darėsi savo iniciatyva. Krepšininkas tvarkė savo reikalus.

– Ką tai reiškia?

– Tai reiškia, kad ši trauma neturi nieko bendra su rinktine. Tai Ispanijos ekipos ir Dainiaus reikalai.

– Ar nemanote, kad trauma yra simuliuojama. Juk prieš tai padarėte magnetinį rezonansą ir nieko blogo neradote?

– Niekas nieko negali pasakyti, nes apie traumą kalba tik Dainius. Jei turėsime kokias nors medikų išvadas ne iš nuogirdų, o „ant lapo”, tada galima bus sakyti, simuliuoja žaidėjas ar ne.

„Ekstra žinios”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.