G.Jacka: „Paleido, kad nenumirčiau kalėjime”

Net penkiais sunkiais nusikaltimais įtariamu Palangos milijonieriumi Gediminu Jacka jau rūpinasi ne kalėjimo ligoninės medikai, bet artimieji.

Savaitgalį jis jau praleido savo namuose kurorte. Šiandien Vilniaus antrajame apylinkės teisme žinomam verslininkui turėtų būti pakeista kardomoji priemonė. Dėl ypač pašlijusios sveikatos vyrui tikriausiai bus skirtas namų areštas. Kalėjimo vartai jam atsivėrė po ten praleistų beveik keturių mėnesių. G.Jacka tikisi, jog kaltinimai netrukus subliūkš ir į kalėjimą nebeteks grįžti.

Tyrimo nebaigė

Nepagydoma liga, aktyviu hepatitu C nuo 2003 metų sergantis G.Jacka pasijuto ypač blogai, kai kalėjime jam nebebuvo skiriami eksperimentiniai vaistai.

Verslininkas nuo šių metų pradžios dalyvavo Hanoverio aukštosios medicinos mokyklos klinikiniame tyrime. Tris kartus per savaitę jam buvo leidžiami eksperimentiniai vaistai. G.Jackos žodžiais, šie vaistai labai padėjo kovoti su progresuojančia liga.

Verslininkas ryžosi dalyvauti šiame eksperimente, nes Lietuvoje esantys vaistai buvo neveiksmingi. Tai patvirtino ir Klaipėdos jūrininkų ligoninės medikai. Jų teigimu, pacientui buvo taikyti visi šiuo metu šalyje rekomenduojami gydymo būdai, tačiau jie buvo neefektyvūs.

Pagal įstatymus, kaliniai bei kalintys įtariamieji negali dalyvauti medicininiuose eksperimentuose. Kelis mėnesius G.Jacka eksperimentinių vaistų dar gavo. Paskutinioji dozė buvo suleista rugpjūčio 16 dieną.

„Nežinia, ar toliau galėsime tęsti šį eksperimentą. Tai priklausys nuo užsakovų – Hanoverio mokyklos. Gaila, jog susiklostė tokia situacija, ir tyrimą reikėjo nutraukti. Iki jo pabaigos bebuvo likę keturi mėnesiai”, – apgailestavo vyro gydymu besirūpinanti Virginija Jackienė.

Liudininkas reketuoja

„Nežinau, kodėl mane Dievas taip baudžia. Kodėl man teko tokie išbandymai? Tačiau tikiuosi, jog kartu su šeima viską iškęsime”, – likimu skundėsi G.Jacka.

Mylimų žmonių globa palangiškis džiaugiasi jau porą dienų. Įtariamajam kalėjimo vartai atsivėrė penktadienio pavakare.

Verslininkas buvo sulaikytas gegužės 18 dieną Palangoje. G.Jackai pareikšti kaltinimai dėl turto prievartavimo, nužudymo organizavimo, pasikėsinimo organizuoti tyčinį sunkų žmogaus kūno sužalojimą, rengimosi nužudyti žmogų iš savanaudiškų paskatų.

„Pats išsigandau sužinojęs, kuo esu kaltinamas. Iš pradžių man buvo inkriminuojami du, o dabar net penki nusikaltimai”, – baisėjosi G.Jacka.

Verslininko žodžiais, visi šie kaltinimai pateikti remiantis vieno žmogaus parodymais. Padarius šiuos nusikaltimus palangiškį apkaltino sulaikytas Kauno nusikalstamo pasaulio autoritetu vadinamas Jonas Bielskis. G.Jacka prasitarė, kad J.Bielkis jį reketuoja nuo 1992-ųjų. Verslininkas prieš porą metų kreipėsi į Policijos departamentą, kad jo šeimai būtų paskirta apsauga.

Valgo tik džiūvėsius

„Tikiu, jog kaltinimai man bus panaikinti. J.Bielskis jau dabar savo parodymuose pradeda painiotis. Bėda tik ta, jog šioje situacijoje labai nukentėjo mano sveikata. Sulaikytas atsidūriau ligoninėje. Man buvo diagnozuota priešinfarktinė būklė. Apklausų metu prarasdavau sąmonę”, – „Klaipėdai” sakė įtariamasis.

Šiandienio teismo posėdžio G.Jacka laukia optimistiškai nusiteikęs. Jis yra beveik tikras, kad jam bus skirtas namų areštas.

Verslininko žodžiais, globojamas mylimų žmonių galbūt jis šiek tiek ir atsigaus.

Namuose porą dienų jau praleidęs vyras vis dar negali normaliai valgyti. Jis minta tik džiūvėsiais, kuriuos užgeria arbata. „Graudu žiūrėti, kaip po kiekvieno kąsnio vyras bėga į tualetą išsivemti. Negana to, dar ir kraujais spjaudosi. Hepatitas labai pažeidė jo kepenis, o dabar dar ir gydymą teko nutraukti. Tačiau aš kovosiu iki galo, kad vyrui vėl būtų leidžiami eksperimentiniai vaistai”, – demonstravo ryžtą V.Jackienė.

Virginija Spurytė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , , .

2 atsiliepimai į "G.Jacka: „Paleido, kad nenumirčiau kalėjime”"

  1. Petras is ano pasaulio

    Daug neblogu Viruku/per ta/i kapus nuejo.Amzina atilsi jiems…

  2. valdas

    turbut nemazai babkiu atsipurte[turiu omeny,teisejams] kad jo tiek gailisi.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.