Paaugliai rankas susitepė katino krauju

Šiurpiu elgesiu su gyvūnais garsėjančiame Biržų rajone tęsiamos kraują stingdančios tradicijos.

Prieš metus Užušilių kaimo girtuokliai gėrė pačių rankomis papjauto katino kraują, po kurio laiko tame pačiame kaime pagaliais uždaužė vilkšunį.

Tokias suaugusiųjų žiauraus elgesio pamokas jau pe-rėmė ir vaikai.

Savaitgalį keletas paauglių pasigautam katinui Biržų „Atžalyno” mokyklos stadione surengė kraupią egzekuciją – mėtė jį į viršų, o krentantį persmeigdavo peiliu.

Šeštadienį, apie 17 valandą, į Biržuose, J.Nastopkos gatvėje, gyvenančios 62 metų Marytės Užolienės kiemą įsuko automobilis.

Iš jo išlipę keturi jauni vyrai teigė važinėjantys pakiemiais ir ieškantys, kas iš gyventojų laiko kates. Moteris pasisakė turinti dvi augintines.

Vyrai paprašė šeimininkės atpažinti, ar automobilyje ne jos katinas. Žvilgtelėjusi į automobilį M.Užolienė atsakė, kad ne jos. Sukruvintą pilkai rainą gyvūną ant kelių pasidėjęs laikė paauglys.

Katinas buvo paguldytas kieme ant maišo. Jis buvo taip nukankintas, kad negalėjo nei miaukti, nei pajudėti, tik atvertęs galvytę žiūrėjo į žmones plačiai atmerktomis akimis. Jo šone žiojėjo skylė, pilvas buvo prapjautas.

Vyrai papasakojo, kad važiuodami pro „Atžalyno” vidurinės mokyklos stadioną prie tvoros pamatė paauglius, mėtančius į viršų katiną ir bandančius peiliu jį persmeigti.

Puolę iš mašinos jie pradėjo vaikytis kankintojus. Vieną jų, Kęstučio gatvėje gyvenantį 12 metų Eivydą J., sugavo, liepė paimti subadytą katinėlį ir kartu važiuoti ieškoti jo šeimininkų.

Į M.Užolienės kiemą tuoj susirinko kaimynai. Pamatytas vaizdas visus sukrėtė, žmonės baisėjosi žiauriu paauglių elgesiu.

Buvo matyti, kad gyvūnas ne valkataujantis, o prižiūrėtas, augintas namuose. Jam ant kaklo buvo užmauta apykaklė nuo blusų.

Kaltę vertė draugui

Iškviesti policijos pareigūnai apklausė paauglį.

Prieš tai apgailestavęs dėl savo žiauraus elgesio vaikinas taktiką pakeitė ir pareigūnams ėmė neigti ką nors žinąs.

Vėliau paauglys vis dėlto papasakojo į stadioną atėjęs su toje pačioje gatvėje gyvenančiu 10-mečiu Tomu U. Jis esą visada nešiojasi virtuvinį peilį.

Pasak Eivydo, pamatęs prie tvoros slankiojantį katiną Tomas jį sugavo ir peiliu perrėžė pilvą. Paskui jį mėtė į viršų. Pats Eivydas tikino egzekucijoje nedalyvavęs.

Biržų rajono valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos gydytojas Algis Kvedaravičius tą patį vakarą apžiūrėjo sužalotą katinėlį, tačiau jam padėti buvo jau neįmanoma.

Gyvūnui buvo sulaužytas stuburas, sužaloti viduriai. Veterinaras katinėlį užmigdė, kad jis daugiau nebesikankintų.

Grįžo su užtarėjais

Vakar „Panevėžio ryto” korespondentė nerado namuose M.Užolienės, tačiau pavyko pakalbinti kaimynystėje gyvenančią jos seserį 66 metų Genovaitę Balčiūnienę.

Moteris pasakojo, kad kitos dienos, sekmadienio, rytą M.Užolienė sulaukė svečių. Pas ją atvyko Eivydas su tėvu ir dar trim vyrais.

Berniuko tėvas grasino moteriai, kad nusuks visiems galvas, klausė, kam ši iškvietusi policiją, aiškino, jog jo vaikas išgąsdintas ir nemiegojo visą naktį.

Šoko ištikta moteris nusiraminimo išėjo ieškoti į bažnyčią.

G.Balčiūnienė sakė, kad ir ji, ir sesuo, ir kaimynės nemiegojo visą naktį – prieš akis stovėjo nukankinto katinėlio vaizdas.

„Aš dar tam vaikui sakiau – pasižiūrėk į gyvulėlio akis. Bet jis visai nereagavo”,- ašarodama pasakojo moteris.

„Užušiliuose katiną nukankino suaugę vyrai, pragėrę smegenis ir širdis bei greičiausiai mokantys pjauti naminius gyvulius. Bet baisiausia, kad šitaip žiauriai elgiasi blaivų protą turintys vaikai”,- jaudindamasi kalbėjo moteris.

J.Nastopkos gatvėje gyvena daugiausia našlės. Daugelis baiminasi asocialių Kęstučio gatvės gyventojų keršto. Tačiau tylėti ir nesikreipti į policiją jos sako negalėjusios.

Atsakys tėvai

„Jei šiandien paauglys nešiojasi peilį ir be jokio gailesčio į katiną jį suvaro, tai užaugęs be jokio gailesčio gali žmones skersti”,- baisėjosi įvykį tiriantys policijos pareigūnai.

Biržų policijos viešosios tvarkos skyriaus viršininkas Marius Jablonskas „Panevėžio rytui” sakė, kad dėl šio įvykio renkama medžiaga.

Dar ieškomi ir kiti egzekucijoje dalyvavę paaugliai.

Eivydas J. ir Tomas U. yra iš asocialių šeimų.

Jų tėvai bus baudžiami už vaikų nepriežiūrą.

Jurgita Vitkauskienė

„Panevėžio rytas”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , .

3 atsiliepimai į "Paaugliai rankas susitepė katino krauju"

  1. san

    teisingai, kalti ne tik vaikai, bet ir tevai. bet tokius vaikus tai tik reikai siust kokiam menesiu i nepilnameciu kolonija, be to, jiiems reikia ir psichologo pagalbos. nes jei jiems niekas nesuteiks pagalbos, jie ateityje galitapti manjakais ir zmogzudziais.

  2. xxx

    iš tokių vaikų normalių žmonių jau nebebus,nei kolonija,nei psichologai jų nebepataisys ir jiems nebepadės.Baisiausia,kad išeities kaip ir nelabai yra,o jų vaikai t.p.bus tokie ar dar baisesni,jeigu tai įmanoma.Gal geriausia būtų sterilizuoti tokius tėvus,o vėliau ir jų vaikus(aišku,jiems nežinant) .

  3. gfgfgfgfg

    prtariu as jums koks ziaurus zmogus gali buti kad taip kankina nekalta katineli

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.