Iš kalėjimo – su revanšo vėliava

Sunkiais nusikaltimais įtariamas palangiškis verslininkas Gediminas Jacka jau nebežvelgia pro grotas – teismo sprendimu dėl sveikatos sutrikimų jis paleistas į laisvę ir nuo penktadienio gydosi savo namuose Palangoje.

Vakar kalbėdamas su „Vakarų ekspresu” šis nekilnojamojo turto magnatas ir toliau laikėsi versijos, jog jis tapo Kauno nusikaltėlių patriarchu vadinamo Jono Bielskio šmeižto auka. Maža to, vyriškis teigė, kad jo kantrybės taurė esanti perpildyta ir jis ruošiasi kontratakuoti – paduoti prieš jį liudijusį J. Bielskį į teismą.

„Kiek įmanoma buvo, tiek kentėjau ir mokėjau. Tačiau dabar jis manęs nebegalės nužudyti, nes jam paskirta valstybės apsauga. J. Bielskio nusikaltimai – nuoseklūs ir pastovūs. Aš anksčiau bijojau, tačiau dabar, kai tik leis sveikata, sėsiu prie stalo ir rašysiu skundą teismui dėl reketo ir šmeižto”, – sakė 55 metų verslininkas.

Į Palangos centre esančius namus G. Jacka grįžo dar labiau paliegęs nei prieš tai. Pasak verslininko, po kelių dienų, kai gegužės viduryje savo namo kieme jis buvo suimtas ir pateko į kalėjimo kamerą, jam rimtai sunegalavo širdis.

„Buvau priešinfarktinės būklės, todėl iš karto paguldė į kalėjimo ligoninę. Vėliau man buvo nutrauktas gydymas eksperimentiniais vaistais, nes pagal Lietuvos įstatymus tokia galimybė suimtiesiems nenumatoma. Nuo rugpjūčio vidurio man leisdavo tik nuskausminamuosius vaistus”, – pasakojo trečios stadijos kepenų ciroze sergantis G. Jacka.

Liga ir tapo pretekstu kreiptis į Vilniaus apygardos teismą, kad šis panaikintų žemesnės instancijos rugpjūtį priimtą sprendimą leisti dar trim mėnesiams sulaikyti palangiškį.

Ar G. Jackai bus taikoma švelnesnė kardomoji priemonė ir kokia ji bus, paaiškės po šiandien turėsiančio vykti posėdžio 2-ajame Vilniaus apylinkės teisme.

G. Jackos advokatų prognozėmis, šiam verslininkui gali būti paskirtas namų areštas su rašytiniu pasižadėjimu neišvykti.

Pasak paties palangiškio, jam esą keista, kodėl policijos pareigūnai rėmėsi vienintelio žmogaus – praeityje garsaus nusikaltėlių atstovo J. Bielskio parodymais.

„Tačiau jo parodymai – nenuoseklūs, prieštarauja vieni kitiems. Aš pabrėžiu tai, kad pats J. Bielskis nuo 1992 metų pradėjo mane reketuoti. Už grąžintą automobilį teko sumokėti 10 tūkst. dolerių. Vėliau iš manęs prievarta išgavo ir butą, ir namą Palangoje”, – pasakojo verslininkas.

Esą nebegalėdamas kęsti šmeižto bei moralinio spaudimo, G. Jacka ryžtasi bylinėtis su pačiu J. Bielskiu.

Palangiškio žiniomis, šis veikėjas yra paleistas iš kalėjimo ir jam skirta apsauga, kadangi kauniškis liudijo prieš savo bendrus.

Su J. Bielskiu G. Jacką esą sieja dar sovietmečiu kartu su vienu tuomečiu Teisės fakulteto studentu įvykdytas nusikaltimas. Anuomet G. Jacka prisiėmė kaltę vienas ir neišdavė būsimojo teisininko, o tai esą patiko J. Bielskiui, kuris kolonijoje ėmė jį globoti.

G. Jackai Lietuvos teisėsaugininkai yra pateikę įtarimų prievartavus turtą, organizavus nužudymus bei sumušimus. Verslininkas savo kaltę neigia.

Denisas Nikitenka

„Vakarų ekspresas”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.