Kovoms krepšininkus vėl įkvėps klaipėdiečiai

Dažno lietuvio antrąja religija vadinamo krepšinio sirgaliai jau kurį laiką gyvena Serbijoje ir Juodkalnijoje netrukus prasidėsiančių Europos pirmenybių nuotaikomis.

Klaipėdiečiams ir vėl pasisekė – kaip ir prieš porą metų, šiandien jie ir vėl turės galimybę asmeniškai išlydėti Lietuvos krepšininkus į čempionatą bei palinkėti jiems sėkmės, mat būtent uostamiestyje rengiamos sportininkų išlydėtuvės.

Deja, dauguma Klaipėdos sirgalių, remiantis statymais lažybų punktuose, mano, jog lietuviams apginti čempionų titulo šįkart nepavyks – ypač optimizmo sumažino žinia, jog Serbijoje nežais klaipėdietis Arvydas Macijauskas.

Tuo metu uostamiesčio pasilinksminimo vietų vadovai suka galvas, kaip sutalpinti visus norinčiuosius rungtynes stebėti kavinėse ar baruose įrengtuose ekranuose. Tokių klaipėdiečių bus kur kas daugiau nei tų, kurie nusprendė rinktinę palaikyti tiesiogiai – Serbijos ir Juodkalnijos sporto arenose.

Klaipėda – geras ženklas

Prieš praėjusį, Švedijoje vykusį čempionatą pirmą kartą krepšininkams išlydėtuves į čempionatą surengę klaipėdiečiai kovoms juos įkvėpė puikiai – rinktinė tuomet sugrįžo nugalėtoja.

Ir šiemet žaidėjai kovos dvasios pasisemti grįš į uostamiestį. Paskutinį kartą prieš lemiamas čempionato kovas pamatyti Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės narius sirgaliai turės galimybę būtent Klaipėdoje – išleistuvės rengiamos šiandien, rugsėjo 12 dieną, 18 valandą Teatro aikštėje.

Organizuoti renginį padedanti Klaipėdos koncertų salės direktorė Audra Umbrasienė sakė, kad palydų scenarijus bus panašus į prieš porą metų vykusių iškilmių.

„Renginį ves Lietuvoje žinomi žmonės, dalyvaus garsios muzikos atlikėjų grupės, kurios kartu su atėjusių žmonių minia ir palinkės krepšininkams sėkmės”, – sakė ji.

Prognozes koreguoja A. Macijauskas

Žinia, dauguma sirgalių laiko save krepšinio ekspertais. Daugelis jų atrado lažybų bendroves, kuriose sportininkų rezultatus galima spėti jau šiomis dienomis.

Vienos lažybų bendrovės bukmekeris Tomas Raudeliūnas „Vakarų ekspresui” sakė, kad prognozuoti Lietuvos rinktinės pasiekimus po savaitės prasidėsiančiose Europos pirmenybėse tautiečiai gali jau ilgiau nei dvi savaites.

Tiesa, daugelis jų netiki, kad mūsiškiams pavyks pakartoti 2003-iųjų triumfą, ir prognozuoja, jog Lietuvos krepšininkai taps vicečempionais.

Po savaitės rungtynėmis su Turkija čempionatą pradėsiantiems lietuviams šiame B grupės mače sirgaliai įžvelgia mūsiškių pergalę.

Minėtuose lažybų punktuose besilankantys tautiečiai Turkijos, Prancūzijos ir Italijos komandas vertina kaip pagrindinius varžovus – jie taip pat įvardijami kaip antrosios vietos laimėtojai. „Taurę, lošiančiųjų manymu, iškovos Rusijos, Ispanijos arba Serbijos ir Juodkalnijos rinktinės”, – sakė T. Raudeliūnas.

Pasak bukmekerio, lažybų pradžioje pirmoji vieta buvo prognozuojama ir Lietuvai. Tačiau trečiadienį paaiškėjus, kad rinktinėje nežais Arvydas Macijauskas, lošėjai mūsiškiais pradėjo abejoti.

Tuo tarpu kitos šalyje veikiančios lažybų bendrovės lankytojai neabejodami pirmąją vietą skiria Lietuvos komandai.

„Norinčiųjų spėti krepšininkų ateitį sulaukiame vis daugiau”, – pastebi šios bendrovės projektų vadovas Arūnas Mickevičius. Kitiems favoritams – serbams, italams bei rusams lažybų bendrovės lankytojai numato žemesnes vietas.

Anot bendrovės atstovo, prieš savaitę prasidėjusiose lažybose azartiški lošėjai Lietuvos rinktinei pirmąją vietą skyrė daug drąsiau. Šis rodiklis sumažėjo iškilus abejonėms dėl A. Macijausko žaidimo rinktinėje. „Tai buvo pagrindinė priežastis, lėmusi šalies rinktinės koeficiento pasikeitimą”, – sakė A. Mickevičius.

Šiuose punktuose kol kas galima spėti tik kas taps čempionais. „Tačiau ateinančią savaitę pasiūlysime prognozuoti tarpusavio mačų baigtį grupių varžybose bei individualius žaidėjų rezultatus”, – sakė A. Mickevičius.

Remdamasis praėjusio krepšinio čempionato duomenimis, projektų vadovas tikisi sulaukti dar didesnio rinktinės sirgalių antplūdžio jau prasidėjus pirmosioms turnyro rungtynėms.

Verslininkai ruošiasi

Lažybos tarp krepšinio mėgėjų vyksta ir kitur, tik laimėti ten galima alaus bokalą ar kitokio gėrimo puslitrį. Tai vyksta krepšinio rungtynių metu klientų antplūdžio sulaukiančiuose uostamiesčio kavinėse ir baruose.

„Žmonės, norėdami užsitikrinti vietas kavinėje, skambina ir jas rezervuoja iš anksto”, – sakė vieną barą nuomojantis verslininkas Juozas Petrauskas. Jo teigimu, stebėti rungtynių prie didelio ekrano susirenka tiek norinčiųjų, kad kitų reikia atsiprašyti ir pasakyti, jog vietos nėra.

„Mūsų baras juk ne guminis, reikėjo pamatyti, kas čia dėjosi per praėjusią olimpiadą – krepšinio rungtynių ateidavo žiūrėti ištisos draugų kompanijos”, – apie klientų antplūdžius pasakojo J. Petrauskas.

„Projektuotojai iš anksto numatė vietą didžiuliam ekranui picerijoje, todėl čia yra galimybė stebėti krepšinio rungtynes”, – pasakojo pietinėje miesto dalyje prekybos centre įsikūrusios picerijos direktorė Jurgita Gedžiūtė. Anot jos, Europos čempionato rungtynių metu ekraną jie įjungs net neprašomi klientų.

Klaipėdos savivaldybės administracijos Sporto skyriaus vedėjo pavaduotojas Ignas Pocius teigė dar nesulaukęs verslininkų pasiūlymų įrengti didžiulius ekranus ir viešose vietose.

„Liko dar savaitė, pasiūlymų gal ir atsiras. Verslininkai tokius dalykus organizuoja labai operatyviai”, – sakė I. Pocius.

Važiuoja ir į Serbiją

Tuo metu rungtynes televizoriaus ekrane stebėti nenorintiems sirgaliams uostamiesčio kelionių agentūros organizuoja išvykas į Serbiją ir Juodkalniją.

„Mes siūlome visą paslaugų paketą – kelionę lėktuvu iš Lietuvos, apgyvendinimą viešbutyje bei vietinį susisiekimą”, – vardijo Vilijandas Valius, vienos kelionių agentūros Turizmo skyriaus vadybininkas. Pasak jo, jau yra tokias keliones užsisakiusių klaipėdiečių.

Panašią išvyką ruošia ir kita Klaipėdoje veikianti turizmo agentūra, kurioje klientai taip pat teiravosi tokios kelionės.

„Norinčiuosius aprūpiname viskuo – kelionių bilietais, viešbučiu. Jiems belieka įsigyti tik bilietus į norimas rungtynes”, – sakė šios agentūros kelionių agentas Gediminas Skirmontas.

Agentūrų atstovai patvirtino, kad uostamiestyje panašių kelionių teiraujasi kur kas mažiau žmonių nei Kaune ar Vilniuje. Pasak jų, šių miestų agentūrose išvykas užsisako ir dalis klaipėdiečių.

Valdas Pryšmantas

„Vakarų ekspresas”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.