V. Adamkus giria V. Grigaravičiaus darbą, tačiau apie jo likimą poste kol kas nekalba

Prezidentas Valdas Adamkus teigia esąs patenkintas policijos generalinio komisaro Vytauto Grigaravičiaus darbu ir sieksiąs, kad gyventojų saugumas nebūtų lemiamas politinių motyvų.

„Aš bent šiuo metu policijos darbui, kuris sulaužė nusikalstamam pasauliui nugarą tiek Panevėžyje, tiek Šiauliuose, tiek Klaipėdoje ir dabar bando kontroliuoti Kauno nusikalstamą pasaulį, priekaištų neturiu”, – šeštadienį žurnalistams teigė šalies vadovas.

Jis pripažino, kad Policijos departamento administracijos veikloje pasitaiko trūkumų, tačiau tai esą neturi nusverti darant sprendimą, ar generalinis komisaras dirba „tvarkingai, gerai ir atsakingai”. Prezidentas vylėsi, kad iki vasario 1 dienos, kai baigiasi V. Grigaravičiaus kadencija, trūkumus bus siekiama ištaisyti.

V. Adamkus teigė kol kas negalįs atsakyti, ar dabartinis generalinis komisaras turėtų likti antrai kadencijai, tačiau pabrėžė sieksiąs, kad į šį postą nepatektų vienai ar kitai politinei jėgai palankus asmuo.

„Jokiu būdu neleisiu, kad į policijos darbą būtų įvelti politiniai motyvai ir pagal politinius partijų norus būtų tvarkomas Lietuvos žmonių saugumas”, – pažymėjo šalies vadovas.

Savo ruožtu Ministras Pirmininkas Algirdas Brazauskas toliau tvirtina turįs priekaištų departamento vadovui dėl neūkiškumo.

„Turiu pagrindą tai sakyti. Politikos nereikia maišyti su reikalais. Generalinis komisaras nėra politikas, o aukšto rango pareigūnas”, – šeštadienį sakė Premjeras.

ELTA primena, jog praėjusią savaitę Vidaus reikalų ministerija baigė tarnybinį patikrinimą, per kurį neigiamai įvertinti policijos generalinio komisaro V. Grigaravičiaus veiksmai atleidžiant buvusį Vilniaus miesto Vyriausiojo policijos komisariato viršininką Eriką Kaliačių.

Anot tikrintojų, V. Grigaravičius galėjo dar nesulaukęs medicinos ekspertų išvadų atleisti E. Kaliačių, o taip nepasielgęs padarė tarnybinį nusižengimą.

Šią savaitę Prezidentūroje apsilankęs ir su šalies vadovo patarėju nacionalinio saugumo klausimais Ryčiu Muraška susitikęs V. Grigaravičius prisipažino, jog greičiausiai sutiktų vadovauti policijai dar vieną penkerių metų kadenciją. Tačiau tam jis norėtų turėti pakankamą politinės paramos, kuri esą yra svarbi įgyvendinant įvairius projektus ir prašant didesnio finansavimo policijai.

Policijos vadovas teigė nesutinkąs su Vidaus reikalų ministerijos išvadomis dėl E. Kaliačiaus atleidimo.

Prezidentas V. Adamkus, kritiškai įvertinęs šias išvadas, neseniai yra pareiškęs turįs įtarimų, jog V. Grigaravičių gali būti bandoma pakeisti. Seimo Pirmininkas Artūras Paulauskas savo ruožtu yra išreiškęs įsitikinimą, jog artėjant V. Grigaravičiaus kadencijos pabaigai neigiamos informacijos apie jį daugės.
2005-09-10 12:57

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.