Alytiškės mirties priežastį tiria Birštono policija

Moters lavoną išplukdė Nemunas
„Alytaus naujienų” skaitytojai jau buvo informuoti, kad liepos 15-ąją Birštono seniūnijoje, ties Martinonių kaimu, Nemunas išplukdė moters lavoną. Alytaus miesto ir rajono policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo skyriaus Asmenų paieškos grupės pareigūnai iš informacinio pranešimo ir apžiūrėję lavoną įsitikino, kad tai jų ieškoma alytiškė Marijona Klimavičienė, gimusi 1933-iųjų sausio 1-ąją, gyvenusi nuosavame name Aušros g. 23. Jos lavoną atpažino ir giminaičiai.

Išėjo į bažnyčią ir dingo be žinios

M.Klimavičienė praėjusių metų gruodžio 19-ąją anksti ryte išėjo iš namų ir negrįžo. Jos dingimo aplinkybės labai mįslingos, nes iš vakaro moteris savo namuose virė didžkukulius, juos valgė su kaimyne ir susitarė kitądien eiti į ankstyvąsias rytmečio mišias Marijos garbei (rarotus) Šv. Angelų sargų bažnyčioje.
Gruodžio 19-osios rytą minėta kaimynė ir dar kita netoliese gyvenanti moteris prie M.Klimavičienės namų šviežiame sniege pastebėjo tik pėdsakus. Namo durys buvo užrakintos. Tą rytą kaimynės M.Klimavičienės nesutiko ir bažnyčioje.

Gyveno viena ir prekiavo

M.Klimavičienė buvo ištekėjusi už našlio ir šiam mirus viena išaugino keturis jo vaikus – savų neturėjo. Ji buvo labai darbšti. Būdama ir garbaus amžiaus vis prekiavo Alytaus turgeliuose. Prieš Kalėdas pažįstami iš kaimo jai atvežė parduoti žąsų, tačiau moteris turgeliuose nepasirodė. Tada, jau praėjus kelioms paroms po M.Klimavičienės dingimo, pradėta jos ieškoti, vėliau paskelbta ir oficiali paieška.

Buvo dingę pinigai

M.Klimavičienė 2003 metais turėjo rimtų nemalonumų ir stiprių išgyvenimų. Lapkričio 1-ąją iš jos namų dingo 18 tūkst. 500 litų ir 825 JAV doleriai. Buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Nustatyta, kad moters pinigus pavogė devynerių metų anūkas su vienuolikmečiu draugu. Kadangi vaikai nėra teisės subjektai, ikiteisminis tyrimas buvo nutrauktas (2004-02-17). Dalį pinigų nukentėjusioji atgavo, o kiti, neva buvę vienuolikmečio vaiko namuose, kelnių kišenėje, buvo pavogti.
Tada M.Klimavičienė kreipėsi į Alytaus rajono apylinkės teismą civiline tvarka, kad padarytą 17 tūkst. 478 litų žalą atlygintų vienuolikmečio teisinė atstovė – jo motina. Deja, ieškotų pinigų – žalos atlyginimo – M.Klimavičienė nespėjo prisiteisti.

Paskirta ekspertizė

Alytaus miesto ir rajono policijos komisariate, Alytaus rajono apylinkės teisme yra ne vienas aplankas dokumentų, susijusių su be žinios dingusios ir daugiau kai po pusės metų Nemuno išplukdytos M.Klimavičienės gyvenimu. Dar vienas toks aplankas atsirado ir Birštono policijos komisariate. Čia pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl M.Klimavičienės mirties priežasties nustatymo.
Policijos komisariato tyrėjas Saulius Dobilas „Alytaus naujienų” redakcijai pranešė, kad dėl alytiškės mirties priežasties nustatymo paskirta ekspertizė. Ją pavesta atlikti Mykolo Romerio universiteto Teisės medicinos instituto Kauno ekspertiniam skyriui. Kai teismo medicinos ekspertai atsakys į tyrėjų užduotus klausimus, skaitytojus informuosime apie tyrimo eigą ir baigtį.
Jurgis Kochanskas

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.