Be lyderio likusi Lietuvos komanda ginklų nesudeda

Rinktinės vadovas A.Pavilonis užtarimo dėl A.Macijausko kreipėsi į aukščiausius NBA pareigūnus

Blėsta paskutinė viltis, kad Europos čempionate Lietuvos vyrų krepšinio rinktinei galės atstovauti „lietuviškuoju kalašnikovu” vadinamas Arvydas Macijauskas. „New Orleans Hornets” generalinis vadybininkas nenori, kad kojos raumenį pasitempęs A.Macijauskas vyktų į Serbiją ir Juodkalniją. Šalies vyrų krepšinio rinktinės rėmimo fondo vadovas Algimantas Pavilonis užtarimo kreipėsi į NBA vadovus, kurie tarsi žadėjo diplomatinę pagalbą.

Be vieno savo lyderio likusi nacionalinė komanda šiandien Maskvoje žais atsakomąsias „Federacijų supertaurės” rungtynes su Rusijos ekipa.

Gynėjas nenori rizikuoti

A.Macijauskas vakar Vilniuje surengtoje spaudos konferencijoje atrodė susitaikęs su mintimi, jog neteks ginti Europos čempiono vardo.

– Arvydai, kokia Jūsų kojos būklė šiuo metu?

– Situacija gerėja, bet medikai rekomenduoja 10 dienų kojai suteikti ramybę.

– Ar „New Orleans Hornets” nekviečia Jūsų gydytis į Ameriką?

– Ne, nes trauma nėra labai sunki. Tačiau, klubo vadovų nuomone, negaliu žaisti be reabilitacijos, nes per 10 dienų prarasiu sportinę formą ir nebūsiu pasirengęs iškart rungtyniauti. Galbūt pasveiksiu ir anksčiau, bet klubo nuomonės turiu paisyti. „Hornets” negali uždrausti man atstovauti Lietuvai. To ir nedaro, tik rekomenduoja. Tačiau rekomendaciją reikia suprasti kaip patarimą. Tad vyrams Europos čempionate greičiausiai teks kautis be manęs. Bet mūsų jauna komanda yra gana pajėgi ir, manau, bus viskas gerai.

– Klubo vadovų tonas buvo įsakmus ar prašantis?

– Buvo pasakyta, kad man geriau nežaisti Europos pirmenybėse. Tai suprantu ir aš pats, nes 10 dienų nesportavus iškart pradėti rungtyniauti visa jėga, yra milžiniška rizika vėl gauti traumą. Tokiu būdu susižeidęs, galbūt daugiau būčiau niekam nereikalingas ir rinktinei niekada nebepadėčiau.

Galų gale aš gyvenu iš tų pinigų, kuriuos uždirbu klube, o ne rinktinėje. Aš myliu Lietuvą, jos žmones ir noriu atstovauti savo šalies komandai. Todėl man skaudu, kad taip įvyko.

– Ar jau žinote, kada vyksite į JAV rengtis NBA sezonui?

– Pasirengimas sezonui prasidės spalio 5 dieną, tuomet klubo treneriai ir nori mane matyti. Tačiau iš tiesų aš dar nežinau, kada skrisiu, elgsiuosi pagal situaciją. Jeigu vadovai primygtinai nereikalaus atvykti jau dabar, tuomet į Ameriką skrisiu vėliau. Pasirengimą norėčiau pradėti Lietuvoje.

Paskutinė viltis dar neprarasta

Lietuvos rinktinės vadovas A.Pavilonis papasakojo, kiek pastangų įdėjo derėdamasis su „New Orleans Hornets” klubu dėl A.Macijausko.

„Tikimės, kad artimiausiu metu Arvydas pradės sportuoti. Tačiau „Hornets” vadovai, sužinoję apie traumą ir apie tai, kad 10 dienų jis negalės treniruotis, pasakė aiškiai – jokio Europos čempionato, nes tiek laiko nesportavus, būtina pasitreniruoti, kad vėl būtų galima rungtyniauti. Taip pasakė klubo generalinis vadybininkas Alanas Bristou. Arvydas – samdytas kareivis, NBA naujokas, todėl turi atsižvelgti į klubo pageidavimus, – kalbėjo A.Pavilonis. – Sudėtinga ir paties klubo situacija – miestas nuplautas, tūkstančiai žmonių žuvo, sporto salės nėra, reikės keltis kitur. Tad gilintis į mūsų problemas dėl traumuoto žaidėjo jie neturi nei laiko, nei noro. Vis dėlto paskutinė viltis dar neprarasta”.

A.Pavilonis teigia bendravęs su aukštais NBA pareigūnais, kurie, išaiškinus situaciją, žadėjo pasikalbėti su „Hornets” klubo vadovais. Jie pateikė sąlygą, jog A.Macijauskas žaistų Lietuvos rinktinėje tik tuo atveju, jeigu būtų sveikas ir neiškiltų dėl traumos jokių komplikacijų.

„Mes pasiūlėme dar vieną dalyką – jeigu NBA klubas nepasitiki mūsų medicina, mes esame pasirengę priimti jų gydytoją, kuris patikrintų žaidėjo kojos būklę, pažiūrėtų, kokie tyrimai atlikti. Atsakymo kol kas neturime. Bet NBA viceprezidentas, manau, susisieks su „Hornets” vadovais ir pasikalbės dėl mūsų pasiūlymo”.

Į Maskvą išvyko 12 žaidėjų

„Lietuvoje yra trys milijonai krepšinio specialistų, kurie supranta, ką reiškia tai, kad Arvydas nežais rinktinėje. Dėl to labai prašau nebloginti mums nuotaikos ir nevartoti žodžių „katastrofa”, „tragedija” ar panašių. Kas tai yra iš tikrųjų, matėme per televiziją, – sakė Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris A.Sireika. – Geriau skatinkime žaidėjus, kelkime jų nuotaiką ir rodykime pasitikėjimą. Vyrai puikiai supranta, kad be Arvydo teks daugiau pasidarbuoti ir žaisti ne 100, o 110 procentų, kad visi drauge pasidalytų naštą. Esame Europos čempionai ir žinome, kaip kovoti. Neabejoju, kad vyrai kausis kaip karžygiai ir pasistengs neapvilti lūkesčių”.

Į Rusijos sostinę žaisti atsakomųjų „Federacijų supertaurės” rungtynių su Rusija vakar išvyko dvylika Lietuvos rinktinės krepšininkų: Vidas Ginevičius, Giedrius Gustas, Simonas Serapinas, Ramūnas Šiškauskas, Mindaugas Lukauskis, Simas Jasaitis, Dainius Šalenga, Mindaugas Žukauskas, Paulius Jankūnas, Kšištofas ir Darjušas Lavrinovičiai, Robertas Javtokas.

Lietuvos ekipoje nebus į rinktinės sudėtį nepatekusio Tomo Delininkaičio.

Pasirengimui – milijonas litų

A.Pavilonis informavo, jog Lietuvos rinktinės pasirengimas Europos čempionatui, taip pat antrosios šalies komandos dalyvavimas varžybose kainavo beveik milijoną litų.

Bendrovė „Švyturys-Utenos alus” per artimiausius dvejus metus Lietuvos nacionalinei vyrų krepšinio komandai skirs 800 tūkstančių litų paramą.

Šiuos įsipareigojimus savo parašais patvirtino UAB „Švyturys-Utenos alus” generalinis direktorius Rolandas Viršilas ir Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės rėmimo fondo direktorius A.Pavilonis.

Linkėdamas sėkmės Serbijoje ir Juodkalnijoje, „Švyturio” vadovas Lietuvos rinktinės vyriausiajam treneriui A.Sireikai padovanojo kopiją vėliavos, su kuria į Žalgirio mūšį vedė savo pulkus Vytautas Didysis.

Vėliau A.Sireika šią vėliavą patikėjo saugoti ir vežiotis į rungtynes rinktinės kapitonui M.Žukauskui.

Europos čempionatas Serbijoje ir Juodkalnijoje prasidės rugsėjo 16 dieną.

Dovilė Kamarauskienė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.