Sporto centro vagies laimikio vertė – 7 tūkst. litų

Paskutinėmis vasaros dienomis viename iš moderniausių sporto ir sveikatingumo centre Žaliakalnyje įvykdyta įžūli vagystė ją besiaiškinantiems teisėsaugininkams pasirodė itin gerai suplanuota. Vis dėlto apie penkias valandas siautėjęs ilgapirštis nepamąstė apie vieną pagrindinių detalių – didžiąją dalį patalpų klube fiksavo vaizdo stebėjimo kameros.

Apgaule prasmuko pro duris

Į Žaliakalnio mikrorajone įsikūrusį sporto ir sveikatingumo centrą įtariamas vagišius įsliūkino rugpjūčio 26-osios vidurdienį.

Maždaug trisdešimties metų vyriškis, įeidamas į patalpas dėjosi intensyviai kalbąs mobiliuoju telefonu. Pastarojo nuo ausies nenuleisdamas nelauktas svečias, sekdamas porai jaunuolių iš paskos, praėjo pro įstaigos administracijos postą automatinių durų, pro kurias leidžiama patekti tik klubo lankytojams, turintiems specialias korteles, link. Akivaizdu, jog vagystės organizatorius ir vykdytojas tokios privilegijos neturėjo, tačiau tai jam nesutrukdė patekti vidun: palūkuriavęs kelias minutes, vis dar tariamai tebekalbėdamas mobiliuoju telefonu, vyriškis atidžiai stebėjo, kada prie stiklinių durų prisiartins bent vienas lankytojas ar įstaigos darbuotojas. Ilgapirščui ilgai laukti neteko: vos po poros minučių priėjusi vaikinų trijulė brūkštelėjo specialia kortele per skaitytuvą, esantį prie pat durų ir, joms atsivėrus, įėjo vidun, o iš paskos, lyg apsimesdamas esąs jų bičiulis, prasmuko ir įtariamasis.

Vyriškis kone keturioms valandoms netikėtai dingo iš vaizdo stebėjimo kamerų akiračio. Teisėsaugininkai, narpliojantys tąkart įvykdytos vagystės aplinkybes, laikosi nuomonės, kad prasmukęs į pagrindines patalpas įtariamasis nuėjo pasportuoti į treniruoklių salę, nes galėjo drąsiai vaikščioti tarp lankytojų.

Vilkėdamas marškinėliais trumpomis rankovėmis, mūvėdamas šortus bei avėdamas sportiniais bateliais, vyriškis niekuo neišsiskyrė iš kitų įstaigos klientų.

Išskaičiavo ir pavogė

Praėjus kiek daugiau nei keturioms valandoms nuo momento, kai vyriškis apgaulės būdu pateko į sporto ir sveikatingumo centro patalpas, vaizdo stebėjimo kameros vėl ėmė fiksuoti jo veiksmus. Nežinia iš kur atsiradęs koridoriuje prie persirengimo kambarėlio bei rūbinės, jis ilgokai trypė vienoje vietoje, vis dairydamasis aplink.

Pareigūnai mano, jog stoviniuodamas greta persirengimo kambario, įtariamasis įdėmiai stebėjo ir skaičiavo, kiek lankytojų įeina vidun bei kiek jų palieka nedidelę patalpą. Juo labiau akivaizdu, jog ten negali būti daugiau žmonių, nei yra sustatytų spintelių.

Palūkuriavęs beveik valandą, vagišius įsmuko į rūbinę, kurioje ir buvo įvykdytas nusikaltimas. Pastarasis momentas užtruko vos penkias minutes, po kurių neskubėdamas išėjo, persimetęs per petį didelį sportinį krepšį. Bandydamas išeiti pro tas pačias automatines duris, jis vėl buvo priverstas laukti, kol kažkas pasinaudos jas atveriančia magnetine kortele. Vaizdo kameros užfiksavo kuriozą, kai matydamas kitoje stiklinių durų pusėje ateinantį įstaigos darbuotoją, vagišius taip pat tolygiai artėjo link jų, tačiau personalo atstovui netikėtai apsisukus, ilgapirštis taip pat metėsi atgal.

Pasišalinti neskubėjo

Vagišiaus šaltakraujiškumą įrodo dar viena menka detalė: išeidamas iš sporto ir sveikatingumo centro, vyriškis nepasirodė ypač nerimaujantis ar skubantis pasprukti. Priešingai – įveikęs visas sudėtingesnes užkardas, jis stabtelėjo ir įsigijo mineralinio vandens. Atrodo, kad nusikaltimui sugaištos penkios valandos jam gerokai prailgo, todėl po tokių veiksmų buvo privalu atsigaivinti.

Tik kiek vėliau paaiškėjo, kad toje pačioje rūbinėje, pasinaudojant nedideliu laužtuvėliu ar atsuktuvu, buvo išlaužta vieno iš lankytojų spintelė bei pavogti ten buvę vertingi asmeniniai daiktai. Nuo ilgapirščio nukentėjęs 32-ejų metų įstaigos lankytojas, dirbantis vienos iš įmonių direktoriaus pavaduotoju, teigė patyręs beveik 7000 litų materialinį nuostolį: apvogtasis nerado brangaus sportinio krepšio, sportinių batelių, firminių džinsų, ypač vertingo laikrodžio, vienetinio vestuvinio žiedo, automobilio raktų ir įvairiomis kupiūromis paliktos nemažos pinigų sumos.

Gelbsti vaizdo medžiaga

Vagystę tiriantis Žaliakalnio policijos komisariato Kriminalinių nusikaltimų tyrimo skyriaus tyrėjas Dainius Janulevičius teigė, jog tokio pobūdžio nusikaltimas jau nėra pirmas. Laimei, šįkart pareigūnai sako turį kur kas daugiau šansų sulaikyti vagį, nes visus jo purvinus darbelius įamžino apsaugos vaizdo kameros. Neatmetama, kad tas pats asmuo, daugiau nei prieš mėnesį sėkmingai įvykdęs pirmąją vagystę, rugpjūčio 26-ąją galėjo sugrįžti, bandydamas pakartoti viską dar kartą.

Teisėsaugininkų, ilgokai laukusių galimai trečią kartą sugrįžtančio jau gerai pažįstamo įtariamo vagies, lūkesčiai nuėjo perniek. Praėjus beveik dviem savaitėms, įvykį tiriantys pareigūnai sako nusprendę kreiptis pagalbos į visuomenę.

„Suprantu, kad apsaugos kameros perteikiamas užfiksuotas vaizdas nėra pačios geriausios kokybės, tačiau lankytojai, pastebėję įtariamą asmenį, ar gyventojai, bent iš matymo jį pažįstantys, turėtų atsiliepti, nes mūsų darbo praktika rodo, kad tokiais atvejais su žiniasklaidos pagalba galime sulaukti vertingos informacijos”, – kalbėjo tyrėjas D.Janulevičius.

Tomas Jarusevičius

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.