Vyskupai pakvietė tikinčiuosius melstis už Naujojo Orleano žmones

Nuoširdžiai užjausdami Jungtinių Amerikos Valstijų gyventojus dėl potvynio ir didžiulių netekčių Naujajame Orleane, Lietuvos vyskupai pakvietė tikinčiuosius užtariamajai maldai.

„Tesuteikia Viešpats paguodos žuvusiųjų šeimoms, testiprina nukentėjusių ryžtą atstatyti stichijos išteriotus gyvenimus, tesustabdo besikėsinančius naudotis kitų bėda, teįkvepia pareigūnus kantriai ir atsakingai grumtis su katastrofa”, – rašoma antradienį išplatintame vyskupų laiške visuomenei.

Dvasininkai pabrėžė, jog gamtos nelaimių akivaizdoje kiekvienas susimąsto, koks silpnas žmogus, kokia svarbi jam Dievo pagalba ir broliška meilė.

„Atgimimo metais JAV tikinčiųjų bendruomenės dosniai šelpė mūsų Bažnyčią ir labai padėjo atsigauti po sovietinės priespaudos. Paliudykime krikščionišką solidarumą suteikdami bent kruopelę paramos būsto ir net maisto stokojantiems Luizianos ir nukentėjusiems pietinės Amerikos pakraščio žmonėms”, – kvietė vyskupai.

Galinčius pasidalyti tuo, ką turi, hierarchai kvietė kreiptis į Lietuvos „Carito” ar vyskupijų ir parapijų „Carito” bendradarbius.

2005-09-06 11:57

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.