J. de Hopas Scheferis: NATO sąjungininkės turi vykdyti finansinius įsipareigojimus

NATO sėkmė priklauso nuo to, kaip sąjungininkės vykdo savo gynybos planavimo ir finansavimo įsipareigojimus, tvirtina NATO generalinis sekretorius Japas de Hopas Scheferis (Jaap de Hoop Scheffer). Tai jis pabrėžė pirmadienį per susitikimą su Lietuvos ambasadoriumi NATO Linu Linkevičiumi.

Kaip pranešė Užsienio reikalų ministerija, pokalbio metu NATO generalinis sekretorius atkreipė dėmesį, jog Aljanso sėkmė nemažai priklauso nuo to, kaip atskiros sąjungininkės vykdo prisiimtus įsipareigojimus gynybos planavimo ir finansavimo srityse. Pasak jo, kiekviena NATO narė, kuri skiria 2 proc. savo nacionalinio biudžeto gynybai, užsitikrina visokeriopą NATO vadovybės paramą.

Komentuodamas oro policijos Baltijos šalyse klausimą ir NATO politikos dėl oro erdvės kontrolės perspektyvas, J. de Hopas Scheferis patvirtino savo pasiryžimą ir ateityje laikytis nuostatos, kad visų NATO šalių oro erdvė turi būti saugoma vienodai, laikantis bendrų standartų.

Susitikimo metu, kaip teigiama, kalbėta ir apie tarptautinių saugumo paramos pajėgų (ISAF) operaciją Afganistane, NATO bendradarbiavimą su partneriais, Aljanso pajėgų ir struktūros pertvarkymą.

NATO generalinis sekretorius ir Lietuvos ambasadorius NATO pasikeitė nuomonėmis apie artėjantį NATO gynybos ministrų susitikimą Berlyne ir galimus jo rezultatus.

L. Linkevičius taip pat informavo generalinį sekretorių apie pasirengimą spalio mėnesį Vilniuje vyksiančioms aukšto lygio NATO – Ukrainos konsultacijoms, kuriose pakviesti dalyvauti NATO šalių gynybos ministrai.

2005-09-06 11:51

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.