Sustabdytas geriamojo vandens viešasis tiekimas iš vandenvietės Priekulėje

Dėl geriamojo vandens saugos ir kokybės reikalavimų neatitikimų sustabdytas geriamojo vandens viešasis tiekimas iš vandenvietės Priekulėje, Klaipėdos rajone.

„Ši vandenvietė buvo užlieta potvynio, o šiam nuslūgus ir nukritus vandens lygiui, Klaipėdos apskrities valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) atliko patvirtinamojo mėginio tyrimą” – sakė Klaipėdos a. VMVT vyriausioji gydytoja higienistė-maisto produktų inspektorė Rima Slaboševičienė

Akredituotoje Klaipėdos apskrities VMVT laboratorijoje, atlikus geriamojo vandens mėginių tyrimus, nustatyta, jog viešai teikiamas geriamasis vanduo neatitinka mikrobiologinių rodiklių – užterštas feka1iniais streptokokais ir koliforminėmis bakterijomis.

2005 m. tai jau antras atvejis, kai sustabdome geriamojo vandens tiekimą Klaipėdos rajone, nes smulkūs geriamojo vandens tiekėjai neužtikrina vandentvarkos objektų priežiūros. Priekulės vandenvietė praktiškai buvo be šeimininko, tik dabar ją perėmė Klaipėdos rajono savivaldybė iš bankrutavusios įmonės AB „Vikrida”, atstovaujamos bankroto administratoriaus UAB „Klaipėdos administratorių biuras” – teigė Rima Slaboševičienė.

Klaipėdos apskrities VMVT skubiai nurodė Klaipėdos rajono savivaldybei užtikrinti saugaus ir kokybiško geriamojo vandens tiekimą gyventojams.

Apie nesaugų geriamąjį vandenį informuota Priekulės seniūnija, Klaipėdos visuomenės sveikatos centro Klaipėdos rajono filialas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Aplinkosauga su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.