Lietuvių kilmės amerikietis sukūrė unikalią IBM duomenų apsaugos technologiją

Grupė informacinių technologijų kompanijos IBM specialistų, tarp kurių vienas pagrindinių – lietuvis – sukūrė programinę įrangą, nepertraukiamai saugančią asmeniniuose ir nešiojamuosiuose kompiuteriuose bei tarnybinėse stotyse esančią informaciją nuo virusų, failų pažeidimo ar netyčinio ištrynimo.
„IBM Tivoli Continous Data Protection for Files” programinė įranga yra vadinamasis duomenų apsaugos tinklas, kuris realiuoju laiku išsaugo svarbios informacijos atsargines kopijas (angl. back-up). Tokia informacija gali būti praktiškai bet kas – tekstiniai failai, MP3 formato dokumentai, skaitmeninės nuotraukos, prezentacijos bei mokesčių ar pardavimų ataskaitos.

Pasak „IBM Tivoli Continous Data Protection for Files” vieno iš kūrėjų – lietuvių kilmės amerikiečio – Chriso Stakučio, ši įranga itin patraukli nešiojamųjų kompiuterių naudotojams, mat vis labiau plintant bevieliam ryšiui ir žmonėms nešiojamaisiais kompiuteriais dirbant kavinėse ar parkuose, nepertraukiama duomenų apsauga tampa vis svarbesne užduotimi. Anksčiau atsarginės dokumentų kopijos buvo atliekamos atskirai ir tik kas kažkiek laiko. „IBM Tivoli Continous Data Protection for Files” sukuria atsarginę kopiją kompiuteryje ir per sekundės dalį siunčia ją į bendrovės tarnybinę stotį. Tai vyksta nuolat, tad dingusią ar pažeistą informaciją kompiuteryje bet kada galima pakeisti išsaugotąja tarnybinėje stotyje.

IBM tyrimas parodė, kad duomenų praradimas ar pažeidimas yra viena didžiausių problemų, su kuriomis susiduria nešiojamųjų kompiuterių naudotojai. „IBM Tivoli Continous Data Protection for Files” padės išvengti tokių bėdų. Programinė įranga kompiuteriuose ir serveryje įdiegiama labai paprastai iš kompaktinio disko, tad tą padaryti gali ir patys nešiojamųjų kompiuterių naudotojai – nereikia, kad bendrovės IT administratorius parengtų programinę įrangą veikti. Jei nešiojamasis kompiuteris negali prisijungti prie kompanijos tarnybinės stoties (pavyzdžiui, skrydžio metu), programa vis tiek išsaugo atsarginę dokumento kopiją. Ir kai tik kompiuteris atsiduria vėl ant žemės, kopija su naujausiais pataisymais atsiduria ir serveryje.

„IBM Tivoli Continous Data Protection for Files” Lietuvoje, kaip ir visame pasaulyje, pasirodys rugsėjo 16 d. Šios programinės įrangos krikštatėviu vadinamas Chrisas Stakutis ketina ją plačiau pristatyti ir Lietuvoje – šį rudenį vyksiančios „InfoBalt” parodos metu.

„IBM Lietuva”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Informacinės technologijos su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.