DJ Sun ir VirusJ. debiutinės plokštelės pristatymas – Kauno „Los Patrankose”

Rugsėjo 10 – ąją, šeštadienį kauniečių pamėgtame „Los Patrankų” klube įvyks naująjį sezoną lietuviškos klubinės muzikos erdves „sprogdinsiančio” didžėjų bei prodiuserių dueto – klaipėdiečio Sun ir kauniečio VirusJ. debiutinės vinilo plokštelės „Cocain / Get Drunk” pristatymas „Dancehall Tornado”.
Šokių muzikos pasaulis pasitinka dar vieną talentingą prodiuserį iš Lietuvos — VirusJ., kuris kartu su plokštelę jau spėjusiu išleisti klaipėdiečiu Sun, žada įspausti savo inicialus netrukus pasirodysiančioje plokštelėje („Cocain/Get Drunk”), kurią išleis britų įrašų kompanija „Distraektion ltd.”
Vaikinai nesėdi be darbo — kūrinio „Loving Soul” remiksas, kuriame skamba vienos ekstravagantiškiausių Lietuvos dainininkių Sati balsas, sukurtas Virus J ir Sun pagalba išpopuliarintas už Lietuvos ribų, jau greitai bus įtraukas į kasmetinį „Miami Annual 2005” rinkinį.
Įrašų kompanija „Distraekt” viena iš įtakingiausių savo muzikinio stiliaus srityje suformuota ir įkurta dviejų pakvaišusių vyrukų Piliavin ir Zimbardo. Šis duetas pastaraisiais metais drebina ir virpina galingais „tribal” ritmais pasaulio šokių muzikos sceną. „Distraekt” įrašų kompanijos inicialai ant plokštelių jau ne kartą užsitarnavo patikimą vardą pasaulinėje šokių muzikos scenoje, vos išleidusi pirmuosius įrašus, kompanija privertė suklusti daugelį šokių muzikos grandų, o ypač Satoshi Tomiie, kuris įtraukė „Piliavin & Zimbardo – Plan B” vinilą į savo „Global Underground” rinkinį.
Mažai kam žinomas vaikinas Justinas Chachlauskas, pasirašinėjantis pseudonimu VirusJ., Kauno Technologijos universitete studijuojantis muzikos technologijas dar 1999 m. aktyviai įsitraukė į šokių muzikos pasaulį. Užburtas „progressive house” ir „tribal” (naujų tuo metu) skambesių Justinas nutarė pats išbandyti savo jėgas muzikos prodiusavime (kūrime). Pasivadinęs Virus J 2000 m. įrašė ir pristatė „Radiocentro” laidoje „Miksas” demo albumą „Your World”, kuriame buvęs kūrinys „Išgirsk”, įrašytas kartu su Aiga, buvo įtrauktas į „Bomba Records” smogdiską, skambėjusį įvairiuose Lietuvos radijo stotyse.
2001 metais Virus J pasinėrė į Kompiuterinės muzikos klubo (KMK) veiklą (klubo įkūrėjas garsus kompozitorius Giedrius Kuprevičius, Kaunas), vėliau jaunasis didžėjus tobulino savo grojimo techniką dalyvaudamas įvairiuose vakarėliuose ir pristatinėdamas savo muzikinius „setus” (specializuotoms radijo laidoms kaip „Alex Party”, „MIX”, „DJ Arena” ir pan.) radijo stotims, grojančioms šokių muziką.
2004 metais VirusJ. remiksavo Andriaus Mamontovo kūrinį „Spalvoti sapnai”. Tais pačiais metais Sati išleido albumą „Meilės paslaptis”, į kurį įtrauktas atlikėjos kūrinio „Loving soul” Virus J remiksas.
DJ Sun paklaustas, kaip susipažino su sparčiai Lietuvos šokių muzikos padangėje populiarėjančiu VirusJ., atsakė: „Jis man atsiuntė kompaktinę plokštelę, kurioje buvo įrašytas jo miksas, bei keletas kūrinių. Perklausęs viską, pamaniau, kad šie darbai įdomūs ir verti dėmesio, taigi pasiūliau padirbėti kartu. Kas iš viso mūsų bendradarbiavimo pavyko, sužinosime mūsų bendrai plokštelei išvydus dienos šviesą”.
Iš keturių išsiųstų kūrinių „Distraekt” įrašų kompanijai buvo atrinkti du „progressive house” stiliaus ypatingai masyvūs ir sodriai skambantys įrašai. Vaikinai šmaikštaudami sako, kad juos priviliojo kūrinių pavadinimai „Get drunk” ir „Cocain”. Savo sukurtą muziką nusiųsti į „Distraekt” įrašų kompaniją vaikinus pastūmėjo tai, kad Sun buvo gavęs iš Piliavin ir Zimbardo „promo mix’ų”, dar prieš pasirodant plokštelei Sun & Fyzo „Tarabanda/Lortnoc”. O po vinilo pasirodymo vienam iš kūrinių „Tarabandai” pabuvojus Piliavin ir Zimbardo grojamiausių dainų sąraše, tarp jų užsimezgė profesinė pažintis.
Neseniai DJ Sun ir VirusJ. Klaipėdos publikai audringai pristatę savo vinilinę plokštelę, oficialų jos pristatymą kauniečiams žada surengti jau rugsėjo 10 – osios vakarą viename populiariausių laikinosios sostinės klubų „Los Patrankos”. Šį šeštadienį klube vyks pirmasis sezono „Los Persona Party”. Specialiai „Los Personoms” – privilegijuotiems klubo nariams – įėjimas iki 23 val. nemokamas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.