Atgaivintas BTV korespondentinis punktas

Nuo rugsėjo 1-osios Klaipėdoje oficialiai pradėjo veikti Baltijos televizijos korespondentinis punktas. Reportažus iš uostamiesčio ruoš buvusi Vakarų Lietuvos televizijos žinių redaktorė Dovilė Skabickaitė. Jai talkins operatorius Žymantas Žilius.

Paklausta, ar siūlymas dirbti BTV jai buvo netikėtas, mergina tikino: „Negaliu sakyti, kad tai buvo staigmena. VLT su BTV bendradarbiavo. Per mėnesį apie 30 mano reportažų pasiekdavo BTV eterį. Gerai pažįstu BTV žinių tarnybą – žinau, ko jiems reikia, o jie žino, kaip aš dirbu. Išėjusi iš VLT, priėmiau BTV siūlymą.”

„Dovilė – profesionali ir perspektyvi žurnalistė, – apie naująją darbuotoją sakė BTV žinių vyriausiasis redaktorius Algirdas Igorius. – Metus laiko iš regioninės Klaipėdos televizijos pirkome Dovilės rengtus reportažus. Esame patenkinti jos darbu, todėl jai ir pasiūlėme būti BTV korespondente Klaipėdos krašte”.

D. Skabickaitei talkins ir reportažus filmuos merginos kolega buvęs VLT montuotojas Ž. Žilius. „Mes su Žymantu seniai jau dirbame kartu – VLT jis montuodavo mano rengiamus siužetus. Kaip montuotojas, jis labai gerai žino, kokių vaizdų reikia reportažams, kokie turi būti perėjimai ir t.t.”, – sakė naujoji BTV korespondentė.

BTV korespondentinis punktas uostamiestyje veikė ir prieš kelerius metus. „Tačiau dėl tam tikrų aplinkybių buvo panaikintas”, – sakė A. Igorius.

Atkurti ir išlaikyti korespondentinį punktą televizijai kainuoja brangiau nei pirkti medžiagą iš regioninės televizijos. Tačiau, A. Igorio teigimu, jų apsisprendimą lėmė noras pateikti išsamesnę ir kokybiškesnę medžiagą.

Paklaustas, kodėl Klaipėda yra pirmasis ir kol kas vienintelis miestas, kuriame veikia BTV korespondentinis punktas, televizijos generalinis direktorius Michailas Garberis sakė: „Pagal ekonominę plėtrą uostamiestis yra antrasis miestas po Vilniaus. Žinios iš Klaipėdos yra aktualios ir įdomios visai Lietuvai.”

Korespondentinį punktą įkurdindami „Lietuvos žinių” patalpose (Liepų gatvė), BTV vadovai sako, jog tikisi, kad televizija su laikraščiu bendradarbiaus. („Lietuvos žinios” ir BTV priklauso tai pačiai koncerno „Achema” grupei. – Aut. past.) „Ieškosime bendrų sąlyčio taškų ir savo jėgas suvienysime”, – sakė vyriausiasis žinių redaktorius.

Auksė Bogužaitė

„Vakarų ekspresas”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Žiniasklaida su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.