Šeštadienį vėl startuos „Vilniaus regata”!

Rytoj, rugsėjo 3 dieną 12 val. maloniai kviečiame visus miesto gyventojus ir svečius dalyvauti 5 – ajame kasmetiniame masiniame renginyje „Vilniaus regata”, kuris vyks Neries upėje, atkarpoje Valakampiai – Žvėrynas.

Renginį remia Vilniaus miesto savivaldybė. Jame dalyvaus miesto meras A. Zuokas, kitų garbių svečių. Tai vienintelis renginys Vilniuje, vykstantis ant vandens. Kadangi renginys kas metai sulaukia vis didesnio susidomėjimo, juo siekiama atkreipti dėmesį į vandens sporto ir pramogų organizavimą ir populiarinimą, miesto arterijų atgaivinimą, tikslingą panaudojimą aktyviam poilsiui. Užsienyje tokie renginiai yra labai populiarūs – po kelias savaites vyksta festivaliai ant vandens (laivų varžybos, poilsiniai plaukiojimai ir kt.) bei šalia jo (riterių kovos ir kt.).

Kviečiame dalyvauti visus Lietuvos gyventojus, nors kartą irklavusius valtį, baidarę, kanoją ar kitus plaukmenis. Ypatingai kviečiame išsibarsčiusius po šalį sporto ir vandens kelionių veteranus dar kartą susirinkti ir sujudinti Neries vandenį. Kviečiame profesionalius sportininkus atvykti ir parodyti jaunimui, kaip irkluoti ir siekti užsibrėžto tikslo. Be abejo, kviečiame ir visus, mėgstančius aktyvų gyvenimo būdą, pasigrožėti Vilniaus vaizdais Neries vingiuose, palaikyti dalyvius, paįvairinti pirmąjį rudens savaitgalį.

Dalyvių registracija vyks iki 11:00 val. starto vietoje. Išankstinė registracija el. paštu (regata@nkkm.lt, registracijos forma galite rasti http://regata.meninos.lt).Lenktynėse gali dalyvauti Lietuvos ir užsienio šalių piliečiai, profesionalai ir mėgėjai. Į amžiaus grupes dalyviai neskirstomi.
Startas 12:00 val. Valakampių II pliaže
Finišas ties Žvėryno – Vingio parko pėsčiųjų tiltu.

Laivų tipai:

Akademinės valtys – porinės, pavienės.
Lyguminės valtys – lyguminės baidarės, lyguminės kanojos.
Slalomo laivai – baidarės, kanojos.

Turistinių laivų grupėje:

Baidarės – plastikinės, surenkamos, pripučiamos.
Kanojos – plastikinės, pripučiamos.
Kita – katamaranai, plaustai, pripučiamos valtys ir kt.

Apdovanojimai:

” Nugalėtojai nustatomi kiekvienoje laivų klasėje pagal geriausią laiką įveikus distanciją.
” Nugalėtojai ir prizininkai apdovanojami, jei jų dalyvaujamoje laivų klasėje buvo konkurencija (trys ir daugiau ekipažų).
” Nugalėtojai ir prizininkai apdovanojami Vilniaus miesto savivaldybės administracijos Kultūros, švietimo ir sporto departamento Kūno kultūros ir sporto skyriaus, Vilniaus sporto ir turizmo klubo „Regata” diplomais, suvenyrais, taurėmis.
” Dalyviams, startavusiems laivų klasėje, kurioje nebuvo konkurencijos, teikiami pasižymėjusio dalyvio pažymėjimai.
” Visi rėmėjų įsteigti prizai finišavusiems dalyviams atitenka burtų keliu.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.