Savaitės įvykai Lietuvos keliuose

Pirminiais duomenimis, per savaitę (rugpjūčio 26 – rugsėjo 1 d.) Lietuvos keliuose įvyko 147 eismo įvykiai. Juose 16 žmonių, tarp jų 2 nepilnamečiai, žuvo, 203 buvo sužeisti. Tarp pastarųjų – 52 nepilnamečiai.
Žuvo 7 vairuotojai, 5 keleiviai, 3 pėstieji, 1 dviratininkas.
Žuvo 9 vyrai ir 7 moterys. Jų amžiaus vidurkis – 36 metai.
Rugpjūčio 26-osios vakare Šilutės rajono Juknaičių kaime dideliu greičiu važiuojantį automobilį „Opel Record” stabdė policijos pareigūnai. Tačiau jo vairuotojas, 19-metis šio rajono Domaičių kaimo gyventojas, neturintis teisės vairuoti, pareigūnų reikalavimui sustoti nepakluso. Kelyje Kaunas-Jurbarkas-Šilutė-Klaipėda, Vaitkaičių kaimo teritorijoje, nesuvaldytas „Opel” rėžėsi į medį. Įvykio metu žuvo dvi 12 ir 14 metų keleivės – šio rajono gyventojos. Automobilio vairuotojas dėl sužeidimų paguldytas į Šilutės ligoninės Traumatologijos skyrių. Dar du paaugliai – 15 metų mergina ir 16 metų vaikinas – patyrę sunkius sužalojimus po įvykio buvo išvežti į Šilutės bei Klaipėdos ligoninių Reanimacijos skyrių.
Rugpjūčio 27-osios vakare Ukmergės rajono Šešuolių seniūnijoje, kelyje einančiame per Labeikių mišką, neturinčio teisės vairuoti 18-mečio šio rajono gyventojo vairuojamas automobilis „Ford Escort” užvažiavo ant važiuojamojoje dalyje gulėjusio dviračio ir kliudė šalia jo buvusį 52 metų vyrą. Pėsčiasis žuvo.
Rugpjūčio 28-ąją Radviliškio rajono Skėmių kaime (kelyje Jonava-Kėdainiai-Šeduva), 51 metų Kauno rajono gyventojo vairuojamas automobilis „Mazda 626” susidūrė su priešpriešinio eismo juosta važiavusiu „Mitsubishi Lancer”, kurį vairavo 46 metų vyras. Įvykio metu žuvo pirmojo automobilio 47 metų keleivė. Nukentėjo ir abu vairuotojai bei keturi „Mitsubishi” 16, 33, 34 ir 67 metų keleiviai. Visi jie paguldyti į ligoninę.
Rugpjūčio 31-osios popietę Vilkaviškio rajono Pajevonio kaime, Mokyklos gatvėje, vairuojamo automobilio „Honda Civic” nesuvaldė 35 metų šio rajono gyventojas. Automobilis nuvažiavo nuo kelio ir atsitrenkė į medį. Įvykio metu sužeisti vairuotojas ir trys su juo važiavusios keleivės: 6 ir 16 metų mergaitės bei 34 metų moteris – ji dėl patirtų sužeidimų mirė Vilkaviškio ligoninėje.
Rugsėjo 1-osios popietę Zarasų rajone, kelyje Kukliai-Šniukštai-Maniuliškės, saugaus greičio nepasirinko ir kelio vingyje vairuojamo automobilio ,,Volkswagen Passat” nesuvaldė 37 metų šio rajono gyventojas. Automobilis nuvažiavo nuo kelio ir apvirto. Vairuotojas žuvo.
Pagrindinės savaitės eismo įvykių priežastys: vairuotojų Kelių eismo taisyklių nepaisymas išvažiuojant iš šalutinio kelio į pagrindinį, vairuotojų ir pėsčiųjų neatsargus elgesys važiuojant bei pereinat pėsčiųjų perėjas.
Dar kartą norime paprašyti visų eismo dalyvių – kelyje būkime atsargūs. Vairuotojai pasirinkite tokį greitį, kad bet kuriuo metu sugebėtumėte suvaldyti ar, esant būtinumui, ir sustabdyti savo vairuojamą transporto priemonę, nepamirškite sulėtinti greitį prieš pėsčiųjų perėjas. Pėstieji būkite dėmesingi eidami per kelio ženklais pažymėtas pėsčiųjų perėjas. Gerbkime ir saugokime vieni kitus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.