Nepatenkinti V. Grigaravičiumi mėgins jį pakeisti, tvirtina A. Paulauskas

Tik su Vytauto Grigaravičiaus atėjimu į generalinio komisaro postą atskleistos dešimtmečius užsigulėjusios bylos, tačiau baigiantis jo kadencijai bus mėginančių aiškinti, kad jis dirba blogai, teigia Seimo vadovas Artūras Paulauskas.

„Buvo dešimtmečius užsigulėjusios bylos, neišaiškinti patys sunkiausi nusikaltimai, ir tik atėjus V. Grigaravičiui į šį postą, bylos pajudėjo iš mirties taško. Jo nuopelnai šioje veikloje neginčijami”, – penktadienį Lietuvos radijo laidoje „Ryto garsai” teigė A. Paulauskas.

Pasak Seimo Pirmininko, V. Grigaravičius turi savo nuomonę bei yra „tvirtas” savo srities profesionalas, galintis ginčytis, kai nuomonės nesutampa. Toks komisaro būdas, anot Seimo Pirmininko, ne visiems jo vadovams patinka.

A. Paulausko tvirtinimu, gali pasigirsti vis daugiau priekaištų generaliniam komisarui, nes jo kadencija artėja į pabaigą. „Spėčiau, kad artimiausiu metu girdėsim daugiau tokių kalbų ir reiškiamų jam priekaištų, nes atėjo laikas, kai bus sprendžiamas generalinio komisaro vietos klausimas. Baigiasi jo kadencija ir, matyt, ne visi juo patenkinti – kai kas bandys pateikti, kad jis dirba blogai”, – teigė parlamento vadovas.

ELTA primena, kad Vidaus reikalų ministerija (VRM) trečiadienį baigė tarnybinį patikrinimą, per kurį neigiamai įvertinti Policijos generalinio komisaro V. Grigaravičiaus veiksmai atleidžiant buvusį Vilniaus Vyriausiojo policijos komisariato viršininką Eriką Kaliačių.

Anot tikrintojų, V. Grigaravičius galėjo dar nesulaukęs medicinos ekspertų išvadų atleisti E. Kaliačių, o taip nepasielgęs padarė tarnybinį nusižengimą.

VRM išvados nustebino Prezidentą Valdą Adamkų, mat jose neatsižvelgta nei į generalinio komisaro iniciatyvą bausti buvusį Vilniaus policijos vadovą E. Kaliačių, nei į ankstesnius Policijos departamento siūlymus, kaip nepalikti E. Kaliačiui padėjusių išsisukti teisinių landų.

Policijos generalinį komisarą vidaus reikalų ministro siūlymu ir Vyriausybės teikimu 5 metų kadencijai skiria ir atleidžia Prezidentas.

Kaip jau ELTA skelbė, tarnybiniais pažeidimais kaltintam sostinės policijos vadovui E. Kaliačiui prasmukus pro teisinę spragą ir vietoj nuobaudos užsitikrinus išskirtines socialines garantijas, Policijos departamentas suskato tobulinti Vidaus tarnybos statutą, kad E. Kaliačiaus triuko nebūtų galima pakartoti.

2005-09-02 11:05

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.