Į Airiją ir Angliją – iš Palangos

Vasarą nuskristi į Dubliną ar Londoną Vakarų Lietuvos gyventojams taps paprasčiau – nuo šiandien iš Palangos oro uosto pradedami organizuoti reguliarūs skrydžiai į šiuos didmiesčius.

Vasaros metu paklausa skrydžiams į šiuos du miestus itin suaktyvėja. Todėl bendrovė „flyLAL” reisus iš Palangos nutarė organizuoti nuo gegužės 16 iki spalio 1 dienos.

Skrydžiai iš Palangos į Dubliną vyks dukart per savaitę – trečiadieniais ir penktadieniais, į Londoną – ketvirtadieniais ir šeštadieniais. Bendrovės direktoriaus Vytauto Kaikario teigimu, jei išliks poreikis, skrydžiai bus organizuojami ir žiemą.

Pasak V.Kaikario, tikimasi, kad vasaros sezono skrydžiais į Londoną pasinaudos apie 6000 keleivių, tiek pat jų tikimasi sulaukti ir Dublino kryptimi. Šiais maršrutais keleivius skraidins „Boeing” tipo lėktuvai.

„Mūsų vienas iš užsibrėžtų strateginių tikslų – Palangos oro uosto galimybių išnaudojimas. Juk iki šiol daugeliui šio krašto gyventojų kildavo daug nepatogumų – iki artimiausio oro uosto, organizuojančio skrydžius šiomis kryptimis jiems reikėdavo važiuoti į Kauną arba Latviją, o nuo šiol į Vakarų Europą jie galės keliauti ir iš greta esančios Palangos. Nutarėme žmonėms pasiūlyti tuos maršrutus, kuriais daugiausiai lietuvių ir skrenda – į Angliją bei Airiją”, – aiškino V.Kaikaris.

V.Kaikaris įsitikinęs, kad šie nauji reisai nemažai įtakos turės ir atvykstamam turizmui – tikimasi, kad šios vos keletą valandų trunkančios kelionės į Palangą paskatins europiečius pažinti dar neatrastą Lietuvos pajūrį ir Kuršių neriją. „Tiesioginiai skrydžiai iš Londono ir Dublino į Palangą yra puiki galimybė europiečiams aplankyti mūsų pajūrį Lietuvos, tad tikimės, kad kurortinius miestus pamėgs ne tik Vokietijos, bet ir Didžiosios Britanijos turistai”, – kalbėjo pašnekovas.

Lietuvos bendrovė į Londoną keleivius skraidina ir iš Vilniaus – nuo gegužės iš sostinės siūlomi du reisai per dieną: rytais skrendama į Londono Stanstedo, po pietų – į Londono Gatwicko oro uostus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , .

1 atsiliepimas į "Į Airiją ir Angliją – iš Palangos"

  1. Rūkas

    Džiugu, kad jau organizuojami skrydžiai iš Palangos į Airiją ir Angliją. Nes pats esu iš Klaipėdos ir kai reikėdavo skristi į Angliją iš Vilniaus, tai labai daug brangaus laiko sunaudodavau kelionei per beveik visą Lietuvą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.