Briuselyje 1000 policininkų protestavo gatvėse, reikalaudami spręsti jų atlyginimo klausimus

Tūkstantis belgų policininkų ketvirtadienį išėjo į Briuselio gatves, reikalaudami atlyginimų padidinimo. Dėl to susidarė eismo spūstis gatvėse ir buvo nepasiekiama metropoliteno stotis prie parlamento pastato.
Tuo metu esantys tarnyboje pareigūnai pastatė barjerus, kad protestuojantys kolegos neprieitų prie parlamento pastato ir vidaus reikalų ministerijos įstaigų, esančių „neutralios zonos” viduje, kur protesto demonstracijos draudžiamos.

Protestuojantys pareigūnai, kelioms valandoms užblokavę Belgijos sostinės centrinę dalį, šitaip atsiliepė į kelių teisėtvarkos profsąjungų kvietimą.

Profsąjungos įrodinėja, kad vyriausybė jau kelerius metus nesprendžia policininkų atlyginimų klausimo. Policininkai nori gauti tokias pačias papildomas vasaros atostogų išmokas kaip ir dauguma Belgijos darbuotojų.

„Mes esame vieninteliai visuomeninio sektoriaus darbuotojai, kurie jų negauna”, – pasakė vienas protestuotojas, kuris vyko iš pietinio Namiūro miesto į protesto demonstraciją.

Belgijos premjeras Yves’as Leterme’as (Yvas Letermas) davė suprasti, kad policijos atlyginimų klausimo jis imsis dar iki mėnesio pabaigos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.