Sostinės Vingio parke kariai visuomenei pademonstruos karinę techniką ir profesinius įgūdžius

Vilniaus Vingio parke šeštadienį vyksiančios Partizanų pagerbimo, kariuomenės ir visuomenės vienybės šventės metu Lietuvos kariuomenės padaliniai surengs ginklų ir karinės technikos parodą, pademonstruos profesinį meistriškumą.
Šventėje bus pristatomi automatiniai ir pusiau automatiniai bei snaiperiams pritaikyti šautuvai, kulkosvaidžiai, minosvaidžiai, pistoletai, pistoletai kulkosvaidžiai, karabinai, granatsvaidžiai, tarpukario Lietuvos kariuomenėje naudoti ginklai, pranešė KAM.

Vingio parke bus galima apžiūrėti priešlėktuvinį raketinį kompleksą „Stinger”, kuriuo apginkluota Motorizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis vilkas” Oro gynybos baterija. Šis raketinis kompleksas yra skirtas kovai su oro taikiniais, skrendančiais bet kokiu greičiu žemame ir itin žemame aukštyje.

Šventės svečiai galės susipažinti ir su valdomų raketų kompleksu „Javelin” – vidutinio nuotolio, nešiojamu prieštankiniu ginklu. Jis skirtas kovai su priešo tankais, šarvuočiais ir kita kovos technika. Šis kompleksas yra bataliono prieštankinio būrio ugnies priemonė, kuri taip pat gali būti naudojama ir kovai su priešo sraigtasparniais.

Besidomintieji karine technika galės iš arčiau susipažinti ir su šiuo metu brigadoje „Geležinis vilkas” naudojama žvalgų karine technika, amunicija ir ginkluote.

Renginio metu bus galima apsilankyti karo lauko ligoninėje, susipažinti su karo medikų naudojama technika ir įranga. Čia taip pat bus demonstruojamas ir Lietuvos kariuomenės karinių oro pajėgų paieškos ir gelbėjimo sraigtasparnis su visa įgulos naudojama gelbėjimo įranga. Smalsiausieji galės apžiūrėti sraigtasparnį ir iš vidaus.

Vingio parke taip pat bus galima apžiūrėti karinės aprangos ir ekipuotės ekspoziciją, susipažinti su Karo kartografijos centro galimybėmis.

Šventės metų Lietuvos kariuomenės Garbės sargybos kuopos (GSK) kariai pirmą kartą visuomenei pristatys naują parodomąją programą ir naująjį jos elementą – specialiuosius rikiuotės veiksmus su kardu.

Naująją programą šventės metu pirmą kartą atliks kuopos parodomasis būrys, suformuotas iš profesinės karo tarnybos karių, pradėjusių tarnybą šių metų pradžioje. Anksčiau šią programą atlikdavo privalomosios pradinės karo tarnybos kariai.

Parodomoji programa yra unikalus rikiuotės veiksmų ir specialiųjų pratimų, atliekamų pagal būgnu mušamą maršą, derinys. Šia programa žiūrovų dėmesį siekiama patraukti sinchroniškais ir tiksliai atliekamais karių grupės veiksmais.

Paprastai programos būrį sudaro trys karių grupės, suformuotos iš šešių-aštuonių karių, vilkinčių skirtingų karinių pajėgų rūšių – sausumos, jūrų ir oro – uniformas ir grupei vadovaujančio karininko – parodomojo būrio vado.

Parodomosios programos metu tradiciškai atliekamos ir trys specialiai dedikuotos salvės. Kam jos dedikuojamos, priklauso nuo šventės pobūdžio ir paskirties. Programa trunka maždaug 4-7 minutes.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.