„Žalgirio” viltis palaidojo „Olympiacos”

Kauno „Žalgiris” nebeturi vilčių kovoti Eurolygos ketvirtfinalyje. Kauno sporto halėje žalgiriečiai po atkaklios ir nervingos kovos rezultatu 52:61 (9:13, 19:14, 15:12, 9:22) turėjo pripažinti Pirėjo „Olympiacos” komandos pranašumą.

Susitikimą sėkmingiau pradėjo graikai, kuriems P.Vasilopoulos ir R.Blakney pelnė po du taškus su pražanga ir „Olympiacos” pabėgo į priekį 10:4. Kauniečiams ne tik užsirišo krepšys, bet jie nuolat klydo ir niekaip negalėjo pasinaudoti svečių klaidomis. Nemažai diskusijų sukėlė ir teisėjų sprendimai vienintelis taškus rinkęs D.Collinsas kėlinuko pabaigoje sumažino atsilikimą iki 4 taškų – 9:13.

Antrajame kėlinuke kauniečius į kova sutelkė G.Jurako tritaškis, o jį pakeitęs P.Jankūnas pelnė 6 taškus iš eilės bei išvedė „Žalgirį” į priekį 18:15. Pirmuosius taškus graikams antrajame kėlinuke pelnė M.Jacksonas – iš pradžių jis pelnė dvitaškį su pražangą, o po to pridėjo dar tu taškus ir išlygino rezultatą 20:20. Šeimininkams pavyko padidinti pranašumą iki 5 taškų (28:23), bet paskutinės atakos suregzti nepavykus M.Brownui, jis nubaustas nesportine pražanga, o G.Printezis sumetė baudos metimus ir paliko kauniečiams tik minimalų pranašumą 28:27.

Po didžiosios pertraukos užsivedę kauniečiai ėmė didinti pranašumą. Kauno sporto halėje susirinkę sirgaliai sukūrė kurtinantį triukšmą, o graikai pataikė tik kas antrą metimą, todėl M.N’Diaye metimas padidino „Žalgirio” persvarą iki 5 taškų, o M.Popovičiaus tritaškis – iki 6 (41:35). „Žalgiris” turėjo visas galimybes sėkmingai užbaigti kėlinuką, bet aikštelėje pasirodęs D.Markota perskubėjo išmesti netaiklų tritaškį, o Y.Bourousis už tai atsidėkojo dėjimu ir prieš lemiamą kėlinuką „Žalgiris” turėjo 4 taškų persvarą 43:39.

Itin nervingas ir įtemptas buvo ketvirtasis kėlinukas. Tritaškį įmetė M.Teodosičius ir sumažino „Olympiacos” deficitą iki 1 taško (42:43). Tačiau J.Mačiulis grąžino kauniečiams 5 taškų persvarą (47:42). K.Vassiliadis įmetė dar vieną tritaškį, o M.Teodosičiaus metimas išlygino rezultatą (47:47). Įtampa trumpam nutraukė M.Browno tritaškis, tačiau klysti puolime pradėję žalgiriečiai negalėjo pelnyti taškų, o R.Blakney tritaškis likus žaisti 32 sekundes suteikė graikams 4 taškų pranašumą (56:52). Maža to, likus žaisti 26 sekundes J.Mačiuliui skirta nesportinė pražanga, o L.Greeras sumetė baudos metimus. Susitikimą „Žalgiris” pralaimėjo 52:61.

„Žalgiris”: J.Mačiulis 10, D.Collinsas (5 rez.perd.) ir M.Brownas (4 kld.) – po 9, P.Jankūnas (10 atk.kam.) ir M.N’Diaye (6 atk.kam.) – po 8, M.Popovičius 5 (4 kld.), G.Jurakas 3 (5 atk.kam.).

„Olympiacos”: L.Greeras 14 (5 per.kam.), M.Jacksonas 11 (6 atk.kam.), I.Bourousis 9 (8 atk.kam.), R.Blakney 8 (4 rez.perd.).

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.