Futbolo rinktinę retina traumos

Vakar Vilniuje Lietuvos futbolo rinktinė pradėjo rengtis
lapkričio 17-ąją vyksiančiam 2008 metų Europos čempionato atrankos mačui Kaune su Ukrainos reprezentantais. Rungtynes tiesiogiai transliuos ne visoje Lietuvoje matomas TV1 kanalas, o vėlai vakare per LNK bus parodytas vaizdo įrašas.

Prieš treniruočių stovyklą rinktinės strategas Algimantas Liubinskas sužinojo, kad komandai negalės padėti dar du legionieriai.

Galvos skausmas – saugų grandis

Čiurnos traumas patyrė Čekijos Česke Budejovicės „Dynamo” klubo puolėjas Tomas Radzinevičius, galintis rungtyniauti ir kaip krašto saugas, bei Liepojos „Metalurgs” vidurio saugas Darius Miceika. Kaip trečias vartininkas į rinktinę buvo kviečiamas žalgirietis Marius Rapalis, bet jam atlikta menisko operacija. Todėl M.Rapalį nacionalinėje komandoje pakeis kitas Vilniaus „Žalgirio” vartininkas Ernestas Šetkus.

Bene didžiausias rinktinės trenerių galvos skausmas – saugų grandis. Kaip jau skelbta, po operacijos dar nepasveiko Deividas Šemberas iš Maskvos CSKA, o Edinburgo „Hearts” futbolininkas Deividas Česnauskis traumuotas nuo rugsėjo.

Tačiau tai anaiptol ne visos bėdos. Rungtynes su ukrainiečiais dėl diskvalifikavimo dviem mačams dar turi praleisti „Hearts” saugas Saulius Mikoliūnas. Kitas šio škotų klubo atstovas Audrius Kšanavičius ir Aurimas Kučys iš Daugpilio „Daugavos” negalės žaisti dėl gautų dviejų įspėjimų per „Euro 2008” atrankos ciklą.

Paprastai futbolo rinktinė Vilniuje rengdavosi varžyboms „Žalgirio” ir „Vėtros” stadionuose. Tačiau penktadienį „Vėtros” arenoje Lietuvos jaunimo ekipa žais Europos čempionato atrankos mačą su Danijos bendraamžiais, tad treniruotės šįsyk vyks tik „Žalgirio” aikštėje.

Į Lietuvą – pergalės

Ukrainos rinktinė jau nebeturi vilčių kovoti dėl kelialapio į „Euro 2008” finalo turnyrą, kuris kitąmet vyks Austrijos ir Šveicarijos stadionuose. Tačiau ambicingas ukrainiečių strategas Olegas Blochinas pareiškė, jog komanda labai pasistengs, kad prancūzai liktų grupėje treti. „Galite nė neklausti – kovosime iki paskutinės atrankos etapo sekundės. Turime laimėti ir Lietuvoje, ir per paskutines rungtynes su prancūzais. Nugalėti prancūzus yra principo reikalas”, – populiariausiam Ukrainos sporto laikraščiui „Komanda” pareiškė O.Blochinas.

Galima priminti, kad ištraukus burtus iškart, kai buvo bandoma suderinti B grupės tvarkaraštį, susikirto prancūzų ir ukrainiečių interesai. Nė vienas šių rinktinių trenerių nesileido į jokius kompromisus. Todėl UEFA tvarkaraštį teko sudaryti vėl traukiant burtus.

Prieš rungtynes Lietuvoje O.Blochinas turi surinkęs beveik visus pageidaujamus futbolininkus. Ukrainiečių smogiamoji jėga bus žaidėjai iš Anglijos klubų – Andrejus Ševčenka (Londono „Chelsea”) ir Andrejus Voroninas („Liverpool”).

B grupės lentelė

V. Rinktinė R. P. Lg. Pr. Įv. Tšk.

1. Prancūzija 11 8 1 2 23:3 25

2. Škotija 11 8 0 3 20:10 24

3. Italija 10 7 2 1 17:7 23

4. Ukraina 10 5 1 4 16:12 16

5. Lietuva 10 3 1 6 7:13 10

6. Gruzija 11 3 1 7 16:17 10

7. Farerų salos 11 0 0 11 3:40 0

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.