Uostamiesčio paaugliai – su kvaišalais ir be tėvų

Jaunimo prevencijos programos atlikto tyrimo duomenimis, kanapių yra bandę beveik trečdalis Klaipėdos jaunuolių.

32 proc. apklaustųjų 15-16-mečių klaipėdiečių kasdien rūko, 20 proc. – prisigeria kartą ir daugiau per mėnesį, 29,1 proc. yra vartoję kartą ir daugiau narkotikus iš kanapių, 9,7 proc. – kitas nelegalias narkotines medžiagas.

Pagal rūkymą Klaipėdos jaunimas yra trečioje, pagal kanapių (hašišo ar marihuanos) vartojimą – pirmoje, pagal kitų nelegalių narkotinių medžiagų vartojimą – irgi pirmoje vietoje Lietuvoje.

Be to, Lietuvoje apklaustieji dešimtokai daug dažniau už kitų valstybių mokinius patiria sąlygas, kurios įtakoja kvaišalų vartojimą.

Jie rečiau už kitus leidžia laisvalaikį su savo tėvais darbo dienomis ir savaitgaliais (Klaipėda – I vietoje), jų tėvai prastai žino, su kuo vaikas leidžia savo laisvalaikį (Klaipėda – I vietoje), jiems sunku sulaukti iš tėvų šilumos ir rūpinimosi (Klaipėda – II vietoje), jie blogai jaučiasi mokykloje (Klaipėda – II vietoje), nedalyvauja sportinėje veikloje (Klaipėda – III vietoje), leidžia laiką mieste vakarais ar savaitgaliais (Klaipėda – I vietoje).

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.