Žymos archyvas: prieskonis

Kvapni dovana karaliams

Sudžiovinta ir sumalta cinamono medžio žievė skleidžia nepakartojamą specifinį aromatą. Dėl to jį vertino ir senovės Rytų išminčiai, ir Europos karaliai. Dabar cinamonas – prieskonis, be kurio neišsiverstų nė vienas save gerbiantis virėjas. Manoma, kad … Skaityti toliau

Šafranas – prieskonių karalius

Šafranas – vienas brangiausių prieskonių pasaulyje. Ne atsitiktinai jis vadinamas prieskonių karaliumi. Jau senovės egiptiečiai ir romėnai juo pagardindavo savo valgius. Jis minimas „Iliadoje”, „Odisėjoje” bei daugelyje viduramžiais vartotų kulinarinių receptų. Taip pat nuo seno … Skaityti toliau

Per skonį ir aromatą – į optimizmą ir sveikatą

Neatskiriama ajurvedos, seniausio pasaulyje sveikos gyvensenos mokslo, atkeliavusio pas mus iš Indijos, dalis – mokymas, kaip tinkamai maitintis. Svarbią vietą mityboje užima prieskoniai. Apie juos – pokalbis su ajurvedos žinovu Žilvinu Užkuraičiu, Krišnos sąmonės bendruomenės … Skaityti toliau