Žymos archyvas: prieskonis

Kvapni dovana karaliams

Sudžiovinta ir sumalta cinamono medžio žievė skleidžia nepakartojamą specifinį aromatą. Dėl to jį vertino ir senovės Rytų išminčiai, ir Europos karaliai. Dabar cinamonas – prieskonis, be kurio neišsiverstų nė vienas save gerbiantis virėjas. Manoma, kad jis turi ir gydomųjų savybių. … Skaityti toliau

Paskelbta kategorijoje Šeima ir namai | Žymos: , , , , , , , , , , , , , , , , | Komentuoti

Šafranas – prieskonių karalius

Šafranas – vienas brangiausių prieskonių pasaulyje. Ne atsitiktinai jis vadinamas prieskonių karaliumi. Jau senovės egiptiečiai ir romėnai juo pagardindavo savo valgius. Jis minimas „Iliadoje“, „Odisėjoje“ bei daugelyje viduramžiais vartotų kulinarinių receptų. Taip pat nuo seno vartojamas ir medicinoje, parfumerijoje. Intriga … Skaityti toliau

Paskelbta kategorijoje Šeima ir namai | Žymos: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Komentuoti

Per skonį ir aromatą – į optimizmą ir sveikatą

Neatskiriama ajurvedos, seniausio pasaulyje sveikos gyvensenos mokslo, atkeliavusio pas mus iš Indijos, dalis – mokymas, kaip tinkamai maitintis. Svarbią vietą mityboje užima prieskoniai. Apie juos – pokalbis su ajurvedos žinovu Žilvinu Užkuraičiu, Krišnos sąmonės bendruomenės dvasininku, daugelį metų besidominčiu prieskonių … Skaityti toliau

Paskelbta kategorijoje Medicina | Žymos: , , , , , , , , , , , , , | Komentuoti