„Darbiečiai” milijonais džiaugėsi tik valandą

Teismų sprendimo dėl oficialios dotacijos Darbo partija nelinkusi laikyti labai reikšminga. Kaip ir iki šiol, ji ketina išgyventi iš kitų paramos šaltinių.

Darbo partijos (DP) džiaugsmas dėl atgautos dotacijos vakar truko vos valandą. Iš ryto pasidžiaugę Apeliacinio teismo sprendimu panaikinti maždaug 2 mln. litų dotacijos, kurią partijai skyrė Vyriausioji rinkimų komisija, areštą, netrukus „darbiečiai” sužinojo ir toliau lieką be pinigų. Po Apeliacinio teismo sprendimo paskelbimo Vilniaus apygardos teismas iš naujo areštavo DP skirtą dotaciją.

Vilniaus apygardos teismo balandžio 17 dienos nutartimi buvo pratęstas partijai skirtos dotacijos naudojimo apribojimas, kol Vilniaus apygardos teismas išnagrinės bylą.

Vakar Apeliacinio teismo teisėja paskelbė, kad Vilniaus apygardos teismo nutartis naikinama, nes dėl procedūrinių dalykų yra nepagrįsta. Pagal įstatymus toks nuosavybės teisių apribojimas galėjo būti taikomas tik metus, tuo tarpu arešto galiojimą Apygardos teismas pratęsė pasibaigus terminui (apribojimas baigėsi balandžio 16-ąją, o pratęstas balandžio 17 dieną).

Apeliacinis teismas pabrėžė, kad panaikinus šią nutartį turi būti priimtas naujas sprendimas, ko šis teismas padaryti negali, nes byla yra Apygardos teismo žinioje.

Teisė naudotis beveik 2 mln. litų dotacija DP buvo apribota pernai balandžio 16 dieną, vėliau apribojimas buvo pratęstas iki šių metų balandžio 16-osios. DP atstovaujantis advokatas Valdemaras Bužinskas įsitikinęs, kad nuosavybės teisių apribojimas gali būti taikomas tik metus. Kadangi šis terminas jau yra pasibaigęs, partijai turėtų būti grąžinta valstybės dotacija.

DP pirmininko pavaduotojas parlamentaras Jonus Pinskus neslėpė, kad žinia apie dotacijos arešto panaikinimą nudžiugino, nors vėliau teko ir nusivilti. „Teismai yra teismai, jų sprendimų nedera vertinti, tik vykdyti”, – vakar LŽ sakė J.Pinskus. Pasak jo, kaip ir iki šiol, partija stengsis išgyventi iš kitų paramos šaltinių.

Generalinės prokuratūros prokuroras Saulius Verseckas, kuruojantis DP bylą, vakar LŽ sakė neturintis žinių, kad per tą valandą, kol buvo panaikintas DP dotacijos areštas, iš sąskaitos būtų paimta lėšų.

Prašydama panaikinti areštą 1,907230 mln. litų dotacijai į Apeliacinį teismą kreipėsi pati Darbo partija.

DP baudžiamojoje byloje ieškinį yra pareiškusi Valstybinė mokesčių inspekcija, kuriai, kaip įtariama, nebuvo sumokėti daugiau nei 3 mln. litų mokesčių ir įmokų. Civiliniu ieškovu pripažintas ir „Sodros” Vilniaus skyrius dėl valstybei padarytos žalos, nesumokant privalomų valstybinio socialinio draudimo įmokų – daugiau kaip 855 tūkst. litų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.