STT įtarimai aukštam pareigūnui

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) tiria, ar aukštas pareigas einantis Šiaulių policijos pareigūnas ir žinomos įmonės verslininkas nebandė iš draudimo bendrovės pasisavinti didelės pinigų sumos.

Vakar Šiaulių apygardos teismas paliko galioti Šiaulių apylinkės teismo sprendimą dėl Šiaulių vyriausiojo policijos komisariato (VPK) viršininko pavaduotojo Stanislovo Praspaliausko nušalinimo nuo pareigų. Motyvas – aukštas pareigūnas gali daryti neigiamą įtaką dar nebaigtam ikiteisminiam tyrimui. Sprendimas galutinis – S.Praspaliauskas lieka nušalintas 3 mėnesiams.

STT įtaria, kad Šiaulių įmonių asociacijos „Jupoja” statybinių medžiagų direktorių Vladimirą Popovą ir S.Praspaliauską sieja neteisėti ryšiai. Įtariama, jog S.Praspaliauskas, pasinaudodamas tarnybine padėtimi, galėjo padėti V.Popovui „sukombinuoti” draudimo išmoką už nebūtą avariją. Įvykį, kaip įtariama, S.Praspaliausko nurodymu įformino jam tiesiogiai pavaldus Patrulių rinktinės pareigūnas Edmundas Katkus.

22,5 metų policijoje išdirbęs ir nė karto nebaustas S.Praspaliauskas įtariamas piktnaudžiavimu tarnyba, dokumentų klastojimu ir svetimo turto užvaldymu apgaule.

Pareigūnas E.Katkus Šiaulių VPK jau nebedirba. Jis savo noru išėjo iš darbo ir šiomis dienomis pradėjo tarnybą Joniškio policijos komisariate. S.Praspaliauskas kaltinimus kategoriškai neigia. V.Popovas STT tyrimo linkęs nedetalizuoti.

Šiaulių miesto VPK viršininkas Vidas Maigys apie įtarimus aukštam pareigūnui jau informavo generalinį komisarą. Policijos departamento vidaus tyrimų tarnyba dėl šio įvykio taip pat atlieka tyrimą. Viršininkui buvo netikėti jo pavaduotojui pateikti įtarimai. Jis ilgametį pareigūną S.Praspaliauską įvertino teigiamai.

Analogiškas nusikaltimas tiriamas ir Mažeikiuose. STT teismui perdavė bylą, kurioje rajono policijos komisariato Viešosios tvarkos skyriaus Eismo priežiūros poskyrio vyresnysis policininkas Ramūnas Stripeika kaltinamas piktnaudžiavimu tarnyba, sukčiavimu ir dokumentų klastojimu. Su pareigūnu įkliuvo ir du piliečiai. Vienas jų su R.Stripeikos pagalba bandė iš draudimo gauti 6 tūkstančių litų išmoką. Kai galimu sukčiavimu pradėjo domėtis STT, R.Stripeika savo noru išėjo iš tarnybos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.