Atliekų surinkimas dar nepabrangs

Šį mėnesį už buitinių atliekų surinkimą ir išvežimą į sąvartyną klaipėdiečiai kol kas dar nemokės brangiau.

Užsitęsę teisminiai ginčai, dėl kurių nepavyko laiku parinkti atliekų vežėjų, lėmė tai, kad dar mėnesį buitinės atliekos turėtų būti tvarkomos už senąją kainą. Tačiau jau dabar jos bus vežamos į naująjį sąvartyną Dumpiuose, kurio vadinamasis vartų mokestis – didesnis nei senojo.

Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centro direktorius Šarūnas Reikalas vardijo, kad iki šiol į Kalotę vežamų atliekų tonos priėmimo kaina buvo 18 litų. Nuo balandžio 1 dienos tonos atliekų pristatymas į Dumpių sąvartyną kainuos trigubai brangiau – 59 litus.

Dėl išaugusių mokesčių už atliekų surinkimą ir vežimą jau nuo rytojaus turėjo brangiau mokėti ir gyventojai. Tačiau tikriausiai brangiau už šią paslaugą teks mokėti tik nuo gegužės.

Jau šiam miesto tarybos posėdžiui bus pateiktas sprendimo projektas, pagal kurį vietinės rinkliavos įvedimas bus atidėtas, kol nebus parinkti vežėjai kiekvienai miesto zonai.

Klaipėdos meras Rimantas Taraškevičius tikino, kad į situaciją, kai suplanuotos rinkliavos nepavyksta įvesti laiku, įstūmė vežėjai. Jie teismui apskundė vežėjams parinkti surengto atviro konkurso, įvykusio pernai vasarą, rezultatus.

„Kol konkurso tvarka nėra parinkto vežėjo, nebus galima už paslaugą atsiskaityti į biudžetą surinktais pinigais”, – aiškino meras.

Tačiau R.Tarškevičius žadėjo, kad rinkliava nebus ilgam atidėta.

„Nenorime, kad Klaipėda taptų šiukšlinu miestu, kaip kai kurie Pietų Europoje”, – tvirtino R.Taraškevičius.

Nuo balandžio 1 dienos didesnės rinkliavos už atliekų surinkimą neįves ir kitos Klaipėdos regiono savivaldybės, kurių atliekos taip pat bus vežamos į Dumpius.

Š.Reikalas pasakojo, kad Neringos savivaldybė didesnę rinkliavą už buitinių atliekų surinkimą ir išvežimą žada įvesti gegužę. Palangos ir Klaipėdos, Kretingos, Šilutės bei Skuodo rajonų savivaldybės dar nenusprendė, kada ir kokio dydžio rinkliavą įvesti.

Nors į Kalotės sąvartyną buitinės atliekos nuo rytojaus nebebus vežamos, jis dar kurį laiką veiks.

Š.Reikalas pasakojo, kad norint uždaryti šį sąvartyną būtina suformuoti visus jo šlaitus. Kadangi vienas šlaitas dar iki galo nėra suformuotas, čia bus tebevežamos statybinės atliekos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Aplinkosauga su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.