Už savo darbus vandalai nemoka

Vandalų, niokojančių kelio ženklus, apšvietimo stulpus, suoliukus, šiukšliadėžes ar biotualetus, išpuoliai gerokai padidina miesto išlaidas.

Dienraštis „Klaipėda” jau rašė, kad pernai ir pirmaisiais šių metų mėnesiais vandalai suniokojo miesto inventoriaus už 538 tūkst. litų.

Tik mažą dalį šių išlaidų apmoka nusikaltimo vietoje sučiupti prasižengėliai.

Daugiausiai pinigų sugadintam inventoriui remontuoti sumokama iš Klaipėdos savivaldybės biudžeto.

Pavyzdžiui, už autoįvykių metu sugadintas gatvės apšvietimo atramas iš kaltininkų pavyko išieškoti tik 9 tūkst. 478 litus. Likusi daugiau nei 245 tūkst. litų suma bus padengta iš savivaldybės biudžeto.

Suniokotų kelio ženklų, šviesoforų ir apsauginių tvorelių sutvarkymui savivaldybė iš biudžeto skirs 33 tūkst. 417 litų. Iš sučiuptų tokio inventoriaus niokotojų pavyko išsireikalauti vos 5 024 litus.

Kiek pinigų teks skirti sugadintam paplūdimių inventoriui remontuoti, dar nesuskaičiuota. Už miesto inventoriaus taisymą daugiausiai moka ne tie, kurie jį laužo, o visi likę mokesčių mokėtojai todėl, kad daugybės prasižengėlių nepavyksta pričiupti nusikaltimo vietoje. Klaipėdos meras Rimantas Taraškevičius vylėsi, kad situacija pagerės, kai miestas bus stebimas vaizdo kameromis.

Žadama, kad pirmosios vaizdo kameros centrinėse miesto gatvėse ir Teatro aikštėje turėtų atsirasti jau gegužę.

Visose suplanuotose 57 stebėjimo vietose vaizdo kameros pradės veikti iki metų pabaigos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.