Svarstyklių meridianas – kelias į harmoniją ar į aklavietę?

Po įtemptų rugsėjo mėnesio bėgiojimų ir padidėjusio darbo krūvio po truputėlį pasineriame į rudens spalvų gamą, turime daugiau galimybių pleventi skaidrioje spalio mėnesio erdvėje.

Šiuo metu, t. y. nuo rugsėjo 23 d. iki spalio 23 d., Saulė eina Svarstyklių ženklu.

Rytų medicinoje yra du meridianai, kurie nėra siejami su konkretaus organo veikla. Tai perikardo meridianas (tarptautinis žymėjimas – MC), kuris aktyvus šį mėnesį, ir vadinamasis trijų kūno dalių reguliatorius, kuris bus aktyvus kitą mėnesį.

Perikardo meridianas yra in (ing) charakterio. Energiją jis perima iš inkstų meridiano, paros aktyvumo laikas – nuo 19 iki 21 val. Spalva ryškiai raudona.

Meridiano eiga

Meridianas prasideda krūtinės viduje, ties speneliu išeina į paviršių, toliau eina per petį ir vidine rankos puse, t. y. per patį rankos vidurį, nueina į vidurinį pirštą.

Refleksologijoje šio meridiano taškai stimuliuojami, kai yra kraujotakos nepakankamumas, hipertonija, kai yra sutrikimų širdies bei seksualinėje sferose.

Sakoma, kad širdies sutrikimai gimsta perikarde. Perikardo meridianas valdo arterijas, venas ir kapiliarus, kuriais cirkuliuoja kūno skysčiai.

Žmonėms, gimusiems po Svarstyklių ženklu, labai svarbu sekti savo kraujospūdį, daug dėmesio skirti kraujagyslių būklei, kuri labai glaudžiai susijusi su kepenų meridiano veikla.

Sutrikimai

Kai yra problemų perikardo meridiane, būna patinę skausmingi pažastų limfmazgiai, odos išbėrimai alkūnės vidinėje pusėje ir per visą meridiano eigą, padidėjęs prakaitavimas (prakaituoti ir nuolatos karšti delnai), vidurinio rankos piršto artritas ir apsunkintas piršto judėjimas, baltos dėmės ant vidurinio rankos piršto nago, skausmas rankose, kai ilgai laikome jas iškeltas.

Svarstyklių fazės patologijai būdingas skydliaukės padidėjimas, ginekologiniai sutrikimai, stenokardija, frigidiškumas ir impotencija, kitos endokrininės sistemos problemos.

Būtent Svarstyklių fazėje išgėrinėjančiam žmogui yra grėsmė tapti alkoholiku, nes organizmas išmoksta atsipalaiduoti tik vartodamas alkoholį. Šią fazę dar stiprina vynas, kava, saldumynai.

Žmogui, kuriam ilgą laiką būdingas Svarstyklių charakteris, atsiranda dar viena problema – jam pradeda augti svoris. Jį labai sunku numesti, jei žmogus tik taiko įvairias dietas, bet mažai juda, nekeičia požiūrio į realybę.

Charakteris

Nelabai suklystume sakydami, kad šio meridiano charakteris žmogui suteikia daugiau moteriškų nei vyriškų savybių. Svarstyklėms labai reikia jaukumo, komforto: jaukių namų, patogumų, gražios, harmoningos, ramios aplinkos, gražių baldų, rūbų. Jeigu šeimoje vyras yra gimęs po Svarstyklių ženklu, tai žmona neturėtų jo akivaizdoje vaikščioti su nuplyšusiais rūbais ar susivėlusiais plaukais.

Svarstyklių fazėje svajojama atsipūsti, pailsėti, pabūti ramybėje, norima ramaus psichologinio klimato savo šeimoje, darbe, sunku klausytis artimųjų konfliktų, grubios, necenzūriškos kalbos.

Šioje fazėje vyksta atpalaidavimo procesas: žmogus sustabdo savo aktyvią veiklą, užsikuria židinį ar užsidega žvakę, jaukiai įsitaiso savo mėgstamame namų kamputyje ir murkia kaip katinas. Kūnas maloniai suglemba, įsijungia skrandis, organizmas idealiai pasiruošia priimti ir įsisavinti maistą. Tuo metu kraujagyslės atsipalaiduoja ir per kraują yra gerai išnešiojamos maisto medžiagos.

Tokios atsipalaidavimo akimirkos yra gyvybiškai svarbios ne tik žmogaus psichikai, bet ir kraujagyslėms, nes žmogus, nuolatos aktyviai dirbdamas ir būdamas įsitempęs, sudaro sąlygas kraujagyslių patologijai: jos pradeda kaupti ant savo sienelių cholesterolio plokšteles, pakinta kraujo Ph.

Svarstyklių charakterio žmogui labai svarbios etikos ir moralės normos, jam dažnai sunku staiga apsispręsti, veikti ryžtingai.

Visas Svarstyklių dėmesys nukreiptas į vertybes, vertinamas ir reikšmingas visuomenėje. Mergelė kuria, o Svarstyklės vertina. Svarstyklės – tai vertintojai ir kaupėjai. Visa, kas suteikia stabilumo ir garantijų, pakliūva į Svarstyklių akiratį.

Svarstyklių meridianas suteikia galimybių lavinti save santykiuose su partneriu. Čia labai svarbu jausti kitą žmogų kaip patį save, mokėti pasiaukoti, atleisti, pamiršti išvešėjusio ego reikalavimus: „aš svarbiausias, viskas tik man”.

Charakterio patologija

Šiam charakteriui yra pavojus persisotinti vertybėmis ir gerove (reikšmingomis pareigomis, titulais, pripažinimu). Žmogus tampa abejingas kitų problemoms. Kūnas apauga riebalais, po truputį žmogus netenka gyvenimo džiaugsmo. Dažnai vaikai, augantys elitinėse, labai gerai aprūpintose šeimose, vysta be tėvų dėmesio, be džiaugsmo ir kenčia nuo persisotinimo gėrybėmis. Ilgainiui jiems viskas darosi neįdomu, viskas pabosta, nes savo pastangų, triūso beveik nereikia pridėti. Į panašią situaciją patenka elitinių šeimų moterys, kurioms pabosta nuolatinis stengimasis atitikti savo sluoksnio reikalavimams, nepasirodyti pokylyje su nemadinga suknele. Mandagios šypsenos, kilnus bendravimas negali atstoti natūralių jausmų šėlsmo, tos prigimtinės nemeluotos gyvybės ir tikrumo, kurie labai retai beprasimuša pro etiketo reikalavimų „cementą”. Tada belieka pulti į depresiją…

Į gana sudėtingą situaciją dažnai patenka keletą vaikų pagimdžiusios moterys. Jos, praėjusios nėštumo, gimdymo ir vaiko auginimo džiaugsmus ir vargus, labai pasikeičia ne tik išore, bet ir charakteriu. „Susvarstyklėjęs” žmogus įgauna teisuolio savybių, jam pradeda rodytis, jog jis tik vienintelis yra teisingas, jo ar jos nuomonė yra paskutinė. Teisuolis stengiasi įvertinti kitų gyvenimus, gali teisti ar kaltinti. Tokiais atvejais reikia prisiminti biblinę tiesa: „Neteisk, ir nebūsi teisiamas”.

Kitas kraštutinumas, į kurį linkusios Svarstyklių charakterio moterys,- reikia aptarti susitikus, kaip kas gyvena. Gerai gyvenantys, daug gyvenime pasiekę bus tie, kurie susikūrė gerovę ir prisikaupė vertybių. Blogai gyvenantys, nevykėliai yra tie, kurie neprikaupė gėrybių, nebuvo atostogauti Havajuose, nebaigę aukštų mokslų, neturi jokių titulų. „Paskutinių žinių” nešiotojai stengiasi gilintis į kitų gyvenimus ir jiems tariamai atrodo, kad kitiems sekasi, kad kitų sutuoktiniai geresni, kad kitų šeimose santarvė ir pinigų užtektinai. Domėdamasis svetimais gyvenimais toks žmogus tampa bejėgis savo šeimos situacijoje: toks žmogus reikalauja, kad viskas aplinkui, t. y. sutuoktinis, vaikai, aplinkybės keistųsi pagal jį. Štai Svarstyklės labai sunkiai išgyvena skyrybas, nes netenka savo, to, kas „priklausė” joms.

Ką daryti, jeigu daugelis dalykų, apie kuriuos perskatėte, yra apie Jus, jeigu pajutote, kad jau priėjote aklavietę? Apie tai kalbėsime, kai ateis Skorpiono meridiano laikas

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Medicina su žyma , , , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.