Armėnijos kariuomenė – stipriausia regione

Neseniai vykusioje konferencijoje „Pietų Kaukazo militarizavimas” Armėnijos parlamento nuolatinio gynybos, saugumo ir vidaus reikalų komiteto pirmininkas Arturas Aghbekianas pareiškė, kad Armėnijos kariuomenė – viena pajėgiausių NVS šalyse.

„Nuo 1994 metų, kai buvo nutraukti karo veiksmai Karabache, mūsų kariuomenė lieka stipriausia regione. Jos pajėgumą rodo ne ginklų kiekis, o karininkų mokymo kokybė. Armėnijos pasienis gerai saugomas. Mūsų kariuomenė gali pasipriešinti bet kokiam užpuolimui”, – pabrėžė A.Aghbekianas.

Komiteto pirmininko manymu, Armėnija neturėtų tikėtis pagalbos iš užsienio. Jis pabrėžė: „Mes neketiname laukti, kol kas nors ateis ir padarys mūsų kariuomenę modernią. Armėnija negali sekti Gruzijos taikdarių – tikrų JAV pavaldinių Irake – pavyzdžiu. Korupcijoje paskendęs Azerbaidžanas mums taip pat ne pavyzdys. Jokia moderni ginkluotė ar didžiulis karinis biudžetas negali užtikrinti pajėgios kariuomenės. Svarbiausia – vadovautis tikslia karine doktrina ir gerai parengti ginkluotąsias pajėgas.”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.