Mokyklų uždarymas Alytaus rajone skundžiamas teismui

Alytaus rajono savivaldybės tarybos sprendimą nuo rugsėjo uždaryti 9 pradines mokyklas moksleivių tėvai skundžia teismui.
Kaip praneša Lietuvos radijas, Kauno apygardos teismui paduotame skunde teigiama, kad toks sprendimas pažeidžia vaikų ir tėvų interesus.

Anot tėvų, Alytaus savivaldybėje tvarkomasi kaip uždarojoje akcinėje bendrovėje – sprendimas priimtas rugpjūčio mėnesį, kuomet buvo likęs tik vienas mėnuo iki mokslo metų pradžios.

Tėvai taip pat tikina, kad uždaromų mokyklų vaikams neliko vietų miesto mokyklose ir vaikams nuo rugsėjo teks važinėti į gerokai nuo miesto nutolusias rajono mokymo įstaigas.

Lietuvos radijas praneša, kad neišspręstas ir uždaromose įstaigose dirbusių pedagogų klausimas – iš 18 mokytojų kitas darbas iki šiol pasiūlytas dešimčiai.

Alytaus rajono savivaldybės taryba rugpjūčio viduryje pritarė rajono Bendrojo lavinimo mokyklų tinklo pertvarkos iki 2012 metų bendrojo plano pakeitimams ir palaimino 9 pradinių mokyklų uždarymą.

Pagal pakeistą planą iki rugsėjo 1-sios Alytaus rajone turi nelikti Eičiūnų, Kančėnų, Rimėnų, Radžiūnų, Vankiškių, Ąžuolinių, Parėčėnų, Luksnėnų ir Miklusėnų pradinių mokyklų.

Bent metams atidėti planuojamą reformą ragino ir Vaiko teisių apsaugos kontrolierė Rimantė Šalaševičiūtė. Jos teigimu, rajono valdžia reformai tinkamai nepasirengė – laiku neįspėjo ruošiamų uždaryti mokyklų auklėtinių tėvų, neišsprendė mokinių pavėžėjimo ir kitų klausimų.

Seimo švietimo, mokslo ir kultūros komitetas neginčija Alytaus rajono savivaldybės tarybos sprendimo dėl 9 pradinių mokyklų uždarymo teisėtumo ir būtinybės, tačiau taip pat mano, kad šis sprendimas skubotas.

Pagrindinėmis reformos priežastimis rajono valdžia įvardija nepakankamas lėšas mokyklų išlaikymui ir pernelyg mažą mokinių skaičių klasėse.

Visos minėtos pradinės mokyklos yra rajono vidurinių ir pagrindinių mokyklų padaliniai.

Uždarius šias mokyklas daugiau kaip 125 vaikai turės pradėti lankyti kitas mokyklas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.