K.Kambalai grąžinta 24 mėnesių diskvalifikacija

Panašu, kad vienas pajėgiausių Latvijos krepšininkų 28 metų 206 cm ūgio Kaspars Kambala jau nebegrįš į krepšinio aikštelę. FIBA prailgino žaidėjo diskvalifikaciją iki 24 mėnesių, todėl latvis galės žaisti krepšinį tik nuo 2008 metų gruodžio 13 dienos, kai švęs 30-ąjį gimtadienį.

Šių metų balandžio 27 dieną K.Kambala sulaukė griežto FIBA verdikto – dėl kraujyje rasto kokaino pėdsakų krepšininkui uždrausta žaisti krepšinį 24 mėnesius. Kiek vėliau K.Kambala išsiprašė, kad terminas būtų sumažintas iki 14 mėnesių, tačiau prieš kelias dienas, po dopingo tarnybos prašymo, K.Kambalai grąžinta 24 mėnesių diskvalifikacija.

Krepšininko šlapimo mėginys buvo paimtas 2006 metų gruodžio mėnesį ir, pastebėjus, jog organizme yra neleistinų preparatų, jam buvo uždrausta žaisti oficialiose krepšinio rungtynėse.

Prašymus svarstyti diskvalifikaciją pateikė tiek krepšininkas ir jo agentas, tiek pasaulinė antidopingo agentūra. FIBA nutarė pasikliauti antidopingo agentūra ir ne tik nesutrumpino diskvalifikacijos, bet tik prailgino ją.

Tuo tarpu pats K.Kambala nenuobodžiauja. Jis krepšinį iškeitė į boksą ir jau spėjo iškovoti pirmąją pergalę bokso ringe. Mėgėjiško bokso dvikovoje (3 raundai) sunkiasvorių kategorijoje latvis jau 42 antrojo raundo sekundę nokautavo japoną Takilesį Fititą. Po stiprių K.Kambalos smūgių japono, kuris jau sunkiai stovėjo ant kojų, šalmas nukrito ant žemės, o pribėgęs gydytojas sustabdė dvikovą.

Pats krepšininkas tikisi tobulėti ir laikui bėgant pereiti į profesionalų boksą ir galbūt kurią nors dieną pakovoti dėl sunkiasvorių pasaulio čempiono titulo. „Toks yra mano tikslas. Tai ne juokai. Kalbu visiškai rimtai. Man patinka varžybos vienas prieš vieną – turi pasitikėti tik savimi”, – K.Kambalą citavo JAV spauda.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.