Irake per sunitų kovotojų mūšį su „al Qaeda” pagrobta moterų ir vaikų

Per arabų sunitų kovotojų ir „al Qaeda” mūšį, kuris ketvirtadienį vyko į šiaurės rytus nuo Bagdado, žuvo 32 žmonės, o „al Qaeda” kovotojai pagrobė 15 irakiečių moterų ir vaikų, pranešė policija.

Policija ir Šeich Tamimo bei Ibrahim Jehijos kaimų gyventojai sakė, kad anksti ketvirtadienį į šiuos kaimus įsiveržė maždaug 200 „al Qaeda” kovotojų, kurie nužudė tris jaunus vyrus ir mečetės imamą. Tai išprovokavo įnirtingą susirėmimą su vietos kovotojais, kurie juos atrėmė.

Šis mūšis, kurio mastas buvo neįprastai didelis, akcentavo didėjančius arabų sunitų kovotojų grupuočių ir „al Qaeda” nesutarimus, kuriuos bando išnaudoti JAV pajėgos, slopinančios dešimčių tūkstančių žmonių gyvybių pareikalavusį tarpkonfesinį smurtą.

„Al Qaeda” kovotojai į minėtus kaimus neramioje Dijalos provincijoje įsiveržė apšaudę tą rajoną iš minosvaidžių. Ataka buvo surengta nepaisant to, kad JAV pajėgos Dijaloje vykdo operaciją prieš „al Qaeda”.

Baakubos policijos viršininkas, brigados generolas Ali Delayanas (Alis Delajanas) sakė, kad per mūšį žuvo 22 tų kaimų gyventojai ir 10 „al Qaeda” kovotojų.

Keli sužeisti gyventojai pasakojo, kad jų kaimai yra lojalūs arabų sunitų sukilėlių grupuotei „1920-ųjų revoliucijos brigada”.

Pasak A.Delayano, užpuolikai pabėgdami pagrobė aštuonias moteris ir septynis vaikus.

Mečetė, kurioje lankėsi abiejų kaimų žmonės, per mūšį, kurio metu kovotojai šaudė iš granatsvaidžių, buvo sugriauta. Taip pat sugriauti dar trys namai.

„1920-ųjų revoliucijos brigada” neseniai atsiribojo nuo „al Qaeda”.

Policija pranešė, kad areštavo 22 užpuolikus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.