Pernai pelningiausios – nekilnojamojo turto bendrovės

Didžiausiais pardavimais pernai, kaip ir 2005 metais, gali pasigirti „Mažeikių nafta”, „Maxima LT” ir „Achemos grupė”, o pagal pelningumą pernai pirmavo nekilnojamojo turto bendrovės. Pastarosios daugeliu atvejų nepatenka ne tik į pirmąjį, bet ir į tolesnius didžiausias pajamas gavusių įmonių šimtukus.

Milijardą litų apyvartą pernai Lietuvoje viršijo devynios įmonės, skelbia kasmetinis specialus „Verslo žinių” priedas „TOP 1000”. Pernai „Mažeikių nafta” gavo 11,68 mlrd. litų, „Maxima LT” – 5,27 mlrd., „Achemos grupė” – 2,56 mlrd. litų pardavimo pajamų. Likusioms septynioms pirmojo dešimtuko bendrovėms – UAB „Lukoil Baltija”, „Palink” grupei, UAB „Senukų prekybos centras”, AB „Lietuvos geležinkeliai”, UAB „Norfos mažmena”, „MG Baltic koncernas” ir SBA įmonių grupei tenka po 1-2 mlrd. litų pajamų. Į dešimtuką pernai pakliuvo „Senukai” ir „MG Baltic”, kurių pajamos 2005 m. dar nesiekė 1 mlrd. litų.

Vienvaldės pelningiausių įmonių lyderės pernai buvo nekilnojamojo turto valdymu užsiimanti UAB „MG Valda” ir UAB „Akropolis”. Jų pelningumas sudarė atitinkamai 270 ir 266,8 proc. Trečiąją vietą pagal pelningumą užima „Vilbra”, kuri nuomoja nekilnojamąjį turtą ir prekiauja fotoprekėmis. Jos pelningumas siekė 99,28 proc. Pirmoji su nekilnojamuoju turtu nesusijusi bendrovė pelningiausiųjų dešimtuke – laivų remontu užsiimanti AB „Laivitė” (4 vieta, 75,28 proc. pelningumas).

20 proc. pelningumą pernai peržengė 27 Lietuvos bendrovės, patekusios į „TOP 1000” sąrašą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.