Po Kauno Laisvės alėja siūloma įrengti požeminį garažą

Po visa Kauno Laisvės alėja siūloma įrengti garažą, o vakarais pagrindinėje miesto gatvėje leisti ribotą automobilių eismą.

Tokius pasiūlymus miesto valdžios atstovams ir urbanistikos specialistams pateikė Laisvės alėjos atnaujinimo galimybių konkursą laimėjęs Šarūnas Kiaunė. Kartu su žmona Asta atnaujinimo studiją rengęs A. Kiaunė ypač daug dėmesio skyrė Laisvės alėjoje esantiems kultūrinės paskirties objektams.

Kaunietis architektas yra numatęs, kaip atgaivinti Laisvės alėjos kiemus, padaryti juos aktyvia gatvės dalimi. Pavyzdžiui, Kauno dramos teatro kiemo prieigose yra daug menkaverčių pastatų, kurie iki šiol naudojami kaip sandėliai.

Š. Kiaunės nuomone, juos būtų galima nugriauti, o laisvoje vietoje suformuoti savitas kamerines erdves.

Studijos autorius mano, kad reikėtų atkurti senovinius Laisvės alėjos grindinio kontūrus, kad matytųsi kažkada buvusi važiuojamoji dalis ir šaligatvis.

Šiai idėjai pritarė beveik visi pasitarime dalyvavę ekspertai.

Įdomi Š. ir A. Kiaunių idėja – virš Laisvės alėjos suolų įrengti skėčius, kurie pradėjus lyti išsiskleistų.

Anot Š. Kiaunės, toks sumanymas techniškai nesunkiai įgyvendinamas.

Konkursą laimėjęs studijos autorius mano, kad po visa Laisvės alėja būtų galima įrengti požeminį garažą, o vakarais, maždaug nuo 19 valandos, tam tikrose Laisvės alėjos vietose leisti ribotą automobilių eismą. Tikimasi, kad tokia priemonė padėtų į pagrindinę miesto gatvę pritraukti daugiau žmonių.

Šiuos siūlymus ekspertai vertino kritiškai.

Idėjų aptarime dalyvavęs Kauno meras Andrius Kupčinskas sakė, kad visos vizijos labai įdomios, tačiau jų įgyvendinimo galimybės kol kas neaiškios.

A. Kupčinskas pažadėjo, kad šiais metais iš miesto biudžeto bus skirta iki 3 mln. litų Laisvės alėjos šviestuvams atnaujinti.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.