A.Fergusonas: „Negavome uždirbto 11 metrų baudinio”

Anglijos „Premier” lygos čempionų „Man Utd” klubo vyriausiasis treneris Seras Aleksas Fergusonas po 1-0 pralaimėto FA Taurės finalo Londono „Chelsea” vienuolikei pareiškė, kad jo komandai nebuvo paskirtas uždirbtas 11 metrų baudinys.

65-erių metų strategas mano, kad „Chelsea” klubo saugas iš Ganos Michaelas Essienas (Michael Essien) prasižengė prieš valą Ryaną Giggsą (Ryan Giggs), kuris per pratęsimą turėjo šansą įmušti įvartį.

„Be jokių abejonių tai 11 metrų baudinys. Pralaimėti rungtynes ir to nepastebėti yra labai liūdna”, – teigė daugiau negu du dešimtmečius prie „Man Utd” vairo stovintis škotas.

Prieš prasidedant rungtynėms J.Mourinho pasikvietė rungtynių teisėją Steve`ą Bennetą jam pasakydamas, kad nebūtų mulkinamas įvairių vaidinimų ir „provokuojančių veiksmų”.

M.Essienas prasižengė prieš R.Giggsą, kuris slysdamas bandė nukreipti kamuolį į vartus po Wayne`o Rooney perdavimo. Jo smūgį sugavo vartininkas Petras Čechas, kuris bandė išlaikyti kamuolį, kad šis nekirstų vartų linijos, kai A.Fergusono auklėtiniai susidūrė su juo.

„Tai tikrai buvo 11 metrų baudinys. Jeigu ne, tai tada vartininkas būtų išleidęs kamuolį už vartų linijos, – pridūrė treneris. –Manau, kad tai įžiūrėti buvo sunkiau šoniniam teisėjui, bet rungtynių pagrindinis arbitras buvo geresnėje pozicijoje”.

Velso nacionalinės rinktinės kairiojo krašto saugas R.Giggsas tikėjosi, kad teisėjas S.Bennetas įskaitys įvartį.

„Iš tikrųjų kamuolys kirto vartų liniją, ir aš prašiau, jog būtų įskaitytas įvartis. Aš galėjau tai matyti, ir jeigu teisėjas nepaskyrė baudos, tai vadinasi buvo įvartis, – sakė veteranas. – Jaučiau, kad pasieksiu kamuolį ir netrukus pajutau, jog kažkas palietė mano koją. Bet aš prašiau ne 11 metrų baudinio, o įvarčio. Akivaizdu, jog esame labai dėl to nusiminę. Svarbiausi sprendimai buvo mūsų nenaudai, ir jeigu tu jų negauni, būna labai sunku”.

„Šį sezoną teisėjai tikrai nusipelno nuopelno už savo priimtus sprendimus, – pridūrė R.Giggsas. – FA taurė yra didelis įvykis ir visi norime, kad teisėjai gerai priimtų svarbiausius sprendimus. Jie yra žmonės ir kartais klysta, bet Taurės finale tu tikiesi, kad jie atliks viską užtikrintai, tačiau šiandien to neįvyko”.

„Kai kuriuose momentuose mes sukūrėme labai pavojingus išpuolius ir turėjome progų, – apie rungtynes tęsė futbolininkas. – Bet, mūsų nelaimei, lemiame rungtynių epizode teisėjas pražiopsojo labai svarbų momentą ir mes nesame to labai nustebinti. Tai buvo 11 metrų baudinys, dėl to nėra jokių abejonių. Nesame labai nustebę todėl, kad pastarąsias 15 dienų turėjome didelį spaudimą ir tai natūralu, kad spaudžiamas arbitras nesugebėjo gerai atlikti savo darbo”.

„Kuo daugiau tu spausi teisėjus, ir tai dažniausiai daro kai kurios komandos ir treneriai, jie kompensuos viską rungtynėse, nes niekas tuo nesirūpina, – negailėjo pastabų valas. – Mes galėjome pamatyti spaudimą, už kurį apdovanojimo nusipelno „Chelsea” ekipa. Mes žaidėme gerai. Aikštėje susikovė dvi savęs vertos ekipos, tačiau mes tikriausiai daugiau sukūrėme šansų įmušti įvartį”.

A.Fergusonas dėl pralaimėjimo kaltino nuovargį, kuris pakirto „Man Utd” žaidėjus per vėl į „Wembley” stadioną sugrįžusį FA Taurės finalą.

„Mes buvome šiek tiek išvargę. Keletas mačų, kuriuos jie žaidė, galiausiai paveikė juos. Tai buvo lygiai tas pats abiejuose komandose, bet dvejuose ar trejose pozicijose mes buvome tikrai pavargę, – sakė A.Fergusonas. – Aikštė buvo nelabai geros kokybės, gal būt tai ir nepadėjo, tačiau mūsų požiūriu mes buvome pavargę. Nieko nebuvo bendra tarp dviejų komandų. Nei viena nenusipelnė nei laimėti, nei pralaimėti, bet esame nusivylę, kad pralaimėjome.”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.