„Atlantas” nokautavo „Vėtrą”

Bene didžiausia 11-ojo „A lygos” turo staigmena užfiksuota Klaipėdoje, kur Vilniaus „Vėtra” svečiuose žaidė su vietos „Atlantu” ir patyrė pralaimėjimą rezultatu 1-3. Visus tris įvarčius „Vėtra” praleido dar pirmame kėlinyje. Skirtumą svečiams pavyko sušvelninti tik pačioje mačo pabaigoje.

Klaipėdos „Žalgirio” stadionas, 250 žiūrovų

Teisėjas – Gediminas Mažeika

Klaipėdos „Atlantas” 3 – 1 „Vėtra”

17` [1 – 0] Kazimieras Gnedojus

28` [2 – 0] Bogdans Nesterenko

40` [3 – 0] Luka Aničič

80` [3 – 1] Denis Celiuk

„Atlantas”: A.Lekevičius; Butkus, Gnedojus, Nesterenko, Šarūnas; Navikas, Silič (66′ Noreika), Pokorn, Petreikis (82′ Surblys); Daunoravičius (73′ Douglas), Aničič

„Vėtra”: Kozyrev; Sasnauskas, Budimir, Skerla, Raliukonis, Usačiov (46′ Vėževičius), Butrimavičius (46′ J.Tarchanov), Panka, Severino (69′ Celiuk), Juška

Susitikimą aktyviau pradėjo „Vėtros” futbolininkai ir pačioje mačo pradžioje užspaudė varžovus. Jau 4 minutę pavojingai iš 17 metrų atstumo smūgiavo Egidijus Juška, tačiau nuošalėje buvęs Lima Severino palietė kamuolį ir teisėjas užfiksavo taisyklių pažeidimą. 12 minutę L.Severino gavo kamuolį ant vartininko aikštelės linijos, tačiau sudelsė smūgiuoti ir varžovai neutralizavo pavojų.

Apsigynę nuo „Vėtros” išpuolių, daugiau atakuoti pradėjo „Atlanto” futbolininkai ir jų atakas greitai vainikavo įvarčiai. 17 minutę po pakelto kampinio smūgiu galva pasižymėjo Kazimieras Gniedojus ir „Atlantas” išsiveržia į priekį 1:0.

Antrasis įvartis taip pat krito po kampinio. „Vėtros” gynėjams pavyko išmušti kamuolį iš baudos aikštelės, tačiau niekas neprižiūrėjo Bogdano Nesterenkos, kurio smūgis iš 17 metrų atstumo „Vėtros” vartininkui buvo neatremiamas – 28 minutę „Atlantas” priekyje jau 2:0.

Artėjant pirmajam kėliniui į pabaigą, šeimininkų persvara tapo triuškinanti. Po perdavimo iš krašto, kamuolys lietė Andriaus Skerlos ranką ir teisėjas į vilniečių vartus skyrė 11 metrų baudinį, kurį sėkmingai realizavo Luca Aničičius. Po pirmo kėlinio „Atlantas” netikėtai triuškina „Vėtrą” net 3:0.

Po pertraukos kamuolį daugiau kontroliavo svečiai, tačiau jie nieko pavojingo prie varžovų vartų nesukurė, o „Atlantas” rengė labai pavojingas kontratakas.

48 minutę vienas prieš vartininką iššoko L.Aničičius, tačiau sudelsęs smūgiuoti jis nusivarė kamuolį į kraštą ir „Vėtros” vartininkui Stanislavui Kozyrevui pavyksta atmušti varžovo smūgį.

60 minutę S.Kozyrevui vėl teko gelbėti savo komandą nuo Mateo Siličiaus išpuolio, dar po aštuonių minučių vilniečių vartininkas S.Kozyrevas atremė dar vieną varžovų smūgį, o norėdami išmušti kamuolį „Vėtros” gynėjai pataikė į skersinį.

Ilgą laiką „Vėtrai” nepavyko sukurti nė vienos pavojingos progos. Tik rungtynėms artėjant į pabaigą, 81 minutę po keitimo aikštėje pasirodžiusiam Denisui Celiukui pavyko sušvelninti skirtumą – „Vėtros” puolėjas pasižymėjo smūgiu galva po perdavimo iš krašto.

86 minutę po „Atlanto” saugo Donato Surblio baudos smūgio „Vėtrą” dar išgelbėjo virpstas. Nepaisant to, klaipėdiečiai iškovojo įtikinamą pergalę rezultatu 3-1 ir privertė „Vėtrą” patirti jau ketvirtąją nesėkmę.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.