Alytaus fotografų dovana miestui

Alytaus Jurgio Kunčino viešojoje bibliotekoje trys žinomi fotografai – Zita Stankevičienė, Zenonas Bulgakovas ir Zenonas Šilinskas alytiškiams pristatė parodą „Miesto gimtadienis 2006”.

Trisdešimtyje fotografijų (kiekvieno – po dešimt) įamžinti praėjusią vasarą vykusios Miesto dienos šventės fragmentai.

„Pirmoji mintis buvo surengti trijų autorių parodą, kuriai kiekvienas

savo nuožiūra parinktų darbus, nesaistomus vienos temos, tačiau vėliau nusprendėme miestelėnams priminti džiugias miesto šventės akimirkas ir įžiebti artėjančios šventės laukimą”, – sakė Stankevičienė.

Anot Zitos, visi trys fotografai turėjo niekur viešai neeksponuotų

nuotraukų, kuriose išliko netikėti renginių fragmentai, užkulisiai.

„Kai peržiūrėjome visas parodai skirtas fotografijas, patys nustebome pamatę, jog nejučiom užfiksavom jauno ir veržlaus miesto vaizdą”, – džiaugėsi fotografė.

Fotografai, rinkdami parodai nuotraukas, kuriose atsispindi dar neužmiršti, bet jau į atminties užkaborius nustumti įvykiai, tikisi ne tik iš naujo pažadinti malonius miestelėnų išgyvenimus, bet ir paskatinti surengti dar gražesnę ateinančią šventę.

Staigmena lankytojams – parodoje eksponuojamos fotografijos nespalvotos. Autoriai vienu balsu nusprendė spalvingą šventę parodyti kitokią, kad žmogus sugebėtų pamatyti ir įvertinti nespalvotos fotografijos žavesį.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.