Saugumo šefas nulipo nuo pjedestalo

Valstybės saugumo departamento (VSD) generalinis direktorius Arvydas Pocius nusprendė pasitraukti iš užimamų pareigų – vakar jis prezidentui Valdui Adamkui įteikė savo atsistatydinimo pareiškimą.

Tačiau formaliai A. Pocius dar eis savo pareigas, nes šalies vadovas prašymą dekretu patenkins tik tuomet, kai bus rastas naujas VSD vadovas.

Šis žingsnis tiek V. Adamkui, tiek Seimo nariams bus labai sudėtingas, mat saugumui reikia „šviežio kraujo” – politikai A. Pociaus įpėdiniais nenori matyti nė vieno iš dabartinių jo pavaduotojų.

Tokio sprendimo motyvas – pernelyg įkaitusi atmosfera VSD.

A. Pociaus likimas buvo nuspręstas Valstybės gynimo tarybos posėdyje ketvirtadienį, sušauktame po to, kai Seimas patvirtino itin nepalankias A. Pociui parlamento Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) išvadas.

Jose teigiama, kad A. Pocius yra asmeniškai atsakingas už VSD darbo trūkumus ir nebegali tinkamai eiti savo pareigų. Žibalo į ugnį įpylė ir pats besitraukiantis VSD šefas, mat ne kartą įvairiais viešais pareiškimais politikavo, šantažavo Seimą, o NSGK atsisakė pateikti visą tyrimui reikalingą operatyvinę medžiagą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.