Pajūris ruošia atsaką Vilniaus-Kauno dvipoliui

Keturioms pajūrio savivaldybėms siūloma jungtis į sąjungą, sudarant atsvarą Vilniui ir Kaunui.

Klaipėdos miesto, rajono, Palangos ir Neringos miestų vadovams vis dažniau tenka spręsti bendras problemas. O ateityje savivaldybėms tapus vientisu urbanistiniu karkasu, prisidės ir bendras inžinerinių tinklų, viešojo transporto klausimų sprendimas.

Pasak Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Ekonomikos ir strategijos departamento strateginio planavimo ir monitoringo skyriaus vedėjos Indrės Butenienės, savivaldybės ne konkuruodamos, o bendradarbiaudamos pasiektų gerokai daugiau ir galėtų tapti atsvara tokiu principu jau dirbančioms Vilniaus ir Kauno savivaldybėms.

Susivienijus būtų lengviau spręsti regiono problemas bei pritraukti daugiau investicijų. Tokios miestų sąjungos yra populiarios užsienio šalyse.

Kitų metų rudenį keturios pajūrio savivaldybės Klaipėdoje planuoja bendrą tarptautinę parodą, kurioje ir būtų pristatyti regiono vystymo projektai, gvildenamos verslo plėtros problemos.

Šia paroda bus siekiama pritraukti investuotojų iš kitų Lietuvos regionų ir užsienio šalių. Tuo pat metu vyktų ir konferencija-seminaras, skirtas savivaldybių aktualijoms.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.