Įtarimai G. Einikiui – jau oficialūs

Vakar uostamiesčio teisėsaugininkai pareiškė įtarimus buvusiam Lietuvos rinktinės vidurio puolėjui Gintarui Einikiui. Jis įtariamas pažeidęs Kelių eismo taisykles, sukėlęs avariją ir sužalojęs žmogų. „Vakarų ekspreso” duomenimis, krepšininkas neprisipažįsta vairavęs savo automobilį.

Praėjus pustrečios paros nuo avarijos, kurioje G. Einikiui priklausančiu automobiliu „Volkswagen Touareg” buvo sukelta avarija ir sužalotas žmogus, pagaliau viešumoje pasirodė ir pats krepšininkas.

Vakar ryte G. Einikis, lydimas advokatės Gražinos Mauručaitienės, atėjo į uostamiesčio policijos Eismo priežiūros skyrių (EPS). Policininkai krepšininką surado Karklėje esančiuose prabangiuose namuose ir įteikė jam šaukimą.

G. Einikis iš karto pakilo į trečiajame aukšte esantį Nusikalstamų veikų eismo saugumui tyrimo grupės tyrėjos kabinetą. Jo apklausa truko apie pusantros valandos. Per šį laiką pareigūnėms net teko eiti pripildyti ištuštėjusį grafiną vandens.

Gausiai susirinkusiems žurnalistams po apklausos išėjęs G. Einikis įvykių nekomentavo, tik pareiškė, kad juokinga matyti tiek daug žiniasklaidos atstovų. Krepšininkas išvažiavo sėdęs į advokatės vairuojamą automobilį.

Blaivumo nebeištirs

Anot G. Einikį apklausinėjusios komisarės inspektorės Silvijos Lopatinienės, krepšininkas per apklausą ramiai atsakė į visus pateiktus klausimus.

Nei ji, nei EPS viršininkas Saulius Švėgžda neatskleidė, ar G. Einikis prisipažino praėjusio sekmadienio vakarą vairavęs savo visureigį „Volkswagen Touareg”, kuriuo padaryta avarija ir sužalotas žmogus.

„Vakarų ekspreso” duomenimis, krepšininkas neprisipažįsta vairavęs savo automobilį.

Pasak S. Lopatinienės, jei ši versija pasitvirtintų, nustatyti, ar G. Einikis vairavo neblaivus, praktiškai nebeįmanoma – nebent jis pats prisipažintų.

Tačiau teisingumas dėl to esą nenukentėtų, nes už pabėgimą iš avarijos vietos skiriama bauda yra didesnė nei dėl vairavimo girtam.

G. Einikiui yra iškelta baudžiamoji byla ir pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 281-ąjį straipsnį – už kelių transporto eismo saugumo taisyklių pažeidimą.

Krepšininkas įtariamas vairavęs automobilį apsvaigęs nuo alkoholio, narkotinių, psichotropinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų, pažeidęs minėtas taisykles ir sukėlęs avariją, kurioje buvo nesunkiai sutrikdyta kito žmogaus sveikata, o nukentėjusiam asmeniui padaryta didelė turtinė žala.

Už šį nusikaltimą gresia nuo piniginės baudos iki arešto ar trejų metų nelaisvės.

G. Einikiui skirta kardomoji priemonė rašytinis pasižadėjimas neišvykti. Iš jo paimtas ir vairuotojo pažymėjimas. Tačiau krepšininkas sėsti prie mašinos vairo gali, nes jam išduotas laikinas pažymėjimas.

Įtartini vaistai

S. Švėgžda teigia, kad kalbos apie G. Einikio visureigyje rastas narkotines medžiagas neturi realaus pagrindo.

„Mašinoje buvo rastos kelios pakuotės vaistų. Atliekama jų ekspertizė, o kas tai yra, paaiškės gavus rezultatus”, – akcentavo S. Švėgžda.

Redakcijos duomenimis užvakar keli uostamiesčio policininkai apsilankė automobilių stovėjimo aikštelėje, kur stovi G. Einikio visureigis, ir, užsidarę garaže, apžiūrinėjo mašiną kone tris valandas.

Vagystės nebuvo?

Praėjusio sekmadienio vakarą prabangiu G. Einikio visureigiu Tilžės gatvėje taranavus lengvąjį automobilį BMW buvo sužalotas pastarąją mašiną vairavęs 20-metis Edgaras Kubilius.

Nors pats krepšininkas kitą rytą paskambino į policiją ir pranešė, kad jo mašiną pavogė, nukentėjusio vaikino draugė pareiškė, kad iš avarijos vietos palikęs automobilį paspruko būtent neblaivus G. Einikis. Jis net prašęs nepranešti apie įvykį policijai.

Anot S. Švėgždos, BMW važiavusių žmonių bei G. Einikio akistata dar nesurengta. Teisėsaugininkai sako tik iš žiniasklaidos žinantys, kad mergina nuotraukoje atpažino krepšininką.

Iki vakar pavakarės G. Einikis policijai pareiškimo dėl „Volkswagen Touareg” vagystės neparašė, tad versija, kad krepšininkas galėjo melagingai pranešti apie nebūtą nusikaltimą, išlieka.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.