Atnaujintą dviračių taką išbandė ir vyskupas

Panevėžio dviračių takų tinklas plėtojamas nuolat. Šeštadienį iškilmingai buvo atidarytas atnaujintas dviračių takas Centras – Molainiai. Atnaujintą trasą išbandė Žiemos ekologinio žygio dalyviai, tarp kurių netrūko ir garbių svečių.

Atidarymo iškilmės buvo surengtos autobusų stotelėje, esančioje prie Nemuno ir J.Tilvyčio gatvių sankryžos. Sveikinimo žodį tarė Panevėžio savivaldybės meras Vitas Matuzas, Tarybos sekretoriato vyriausiasis sporto specialistas Vidmantas Urbonas ir kt. Atnaujintą trasą ir juo važiuosiančius palaimino Jo ekscelencija Panevėžio vyskupas Jonas Kauneckas.

Simbolinę juostelę perkirpo miesto meras ir šio renginio organizatorius Panevėžio klubas „Dviračiai” pirmininkas Alfonsas Barauskas. Po to garbūs svečiai išbandė atnaujintą 4 km ilgio taką – leidosi į Žiemos ekologinį žygį.

Žygeiviai minė pedalus per Panevėžio miestą (čia vingiuoja 2,4 km atnaujintos trasos) ir rajoną (1,6 km). Kaip informavo miesto Savivaldybė, 2,4 km ilgio dviračių takui atnaujinti buvo skirta 340 tūkst. litų iš Susisiekimo ministerijos, ir 353 tūkst. litų – iš Savivaldybės biudžeto.

Pasivažinėjimas iki maršruto pabaigos – galinės stotelės Molainių gyvenvietėje pavyko puikiai. Pasak A.Barausko, žygio dalyviai grįžo tuo pačiu taku į M.Rimkevičaitės technologinę mokyklą.

Čia prie kvapnios arbatos buvo prisiminti šių metų kelionių įspūdžiai. Buvo diskutuota ir apie tai, kaip populiarinti sveiką ir ekologišką transporto priemonę – dviratį. Savivaldybės atstovai pranešė, jog pagal parengtą investicinį dviračių takų plėtros projektą, Panevėžyje numatoma atnaujinti ir nutiesti dar 19,8 km dviračių takų.

Žygio aktyvistai buvo apdovanoti kelionių lankstinukais ir šviesą atspindinčiomis signalinėmis liemenėmis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.