Pasirodo, kad riebius ir gana kaloringus avokadų vaisius (vienoje avokadoje yra net 300 kcal) valgyti sveika. Mat jose daug nesočiųjų riebalų rūgščių, kurios mažina „blogojo” cholesterolio (LDL) kiekį kraujyje, tačiau nekeičia „gerojo” cholesterolio (HDL) kiekio. Be to, šiuose vaisiuose labai daug beta sitosterolio – medžiagos, neleidžiančios pasisavinti cholesterolio, esančio kitame maiste. Dar vienas avokadų privalumas – ypatingi cheminiai junginiai, kurie plečia kraujagysles, didina jų elastingumą, – dėl to geriau cirkuliuoja kraujas.
Kategorijos
- Aplinkosauga
- Augintiniai
- Ekonomika
- Informacinės technologijos
- Interjeras
- Įvairenybės
- Justicija
- Kinas
- Kultūra
- Laisvalaikis
- Lietuvoje
- Medicina
- Mityba
- Mokslas
- Moterims
- Nuomonė
- Pasaulyje
- Politika
- Psichologija
- Receptai
- Renginiai
- Šeima ir namai
- Specialistai konsultuoja
- Sportas
- Statyba
- Švietimas
- Transportas
- Vaikai
- Vyrams
- Žiniasklaida
– O kaip tie AVOKADAI tiksliai atrodo, su kuo jie yra valgomi ir kur jų gauti???
visose parduotuvėse mieste