Jogurtas ir imunitetas

Dauguma mūsų jogurtą laiko vien tik desertu. Jo perkama vaikams, o patys suaugusieji noriau geria kefyro arba rūgpienio. Klaidingai manoma, kad jogurtas… tik pasaldintas kefyras, kuriame yra daug riebalų, angliavandenių, nedidelis kiekis vitaminų… Jeigu jogurte būtų tik pieno produktams būdingų medžiagų ir nieko daugiai, kažin ar Japonijos gydytojai rekomenduotų vartoti jogurtą žmonėms, apšvitintiems radioaktyviomis medžiagomis. Beje, JAV, Europos ir kt. šalių mokslininkai primygtinai rekomenduoja šį produktą vartoti profilaktiškai bei gydant aterosklerozę, hipertoniją, gastritą, kepenų, širdies, kraujagyslių ligas, osteoporozę…

Ypač jogurtas didina imunitetą peršalimo ligoms, žarnyne stabdo puvimą, geriau nei pienas (pusantro karto) aprūpina organizmą kalciu. Ir vis dėlto jogurtas nebūtų jogurtas, jei jame nebūtų gyvų kultūrų: Bulgaricus lactobacillus ir Streptococcus thermophilus, kurios padeda organizmui pastebimai didinti imunitetą. Pavyzdžiui, kasdien suvartojant po 2 indelius jogurto, po metų kraujyje padaugėja iki 500 proc.(!) gama interferono, saugančio organizmą nuo infekcijų. Jei susirgus infekcinėmis ligomis tenka vartoti antibiotikų, labai svarbu tuo metu ir dar dvi savaites po ligos neužmiršti jogurto.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Medicina su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.