Susišaudymas Kaune: vienas nukautas, kitas sunkiai sužeistas

Vakar maždaug 15.30 val. prie Kauno technologijos universiteto (KTU) studentų miestelyje esančio Chemijos fakulteto įvyko susišaudymas. Jo padariniai – vienas vyras žuvęs, kitas sunkiai sužeistas.

Apie susišaudymą Kauno policijai pranešė šūvius išgirdę šalia esančioje sporto salėje treniravęsi žmonės. Į telefonu nurodytą įvykio vietą atvykę pareigūnai rado 24 metų kauniečio T. B. lavoną su šautinėmis žaizdomis, viena jų – pakaušyje. Anksčiau teistas T.B. buvo gerai žinomas policijai, jam taikytas Organizuoto nusikalstamumo užkardymo įstatymas. Neoficialiai teigiama, kad nušautasis gali būti siejamas su kovinių sporto šakų klubais. Mat jų atstovai, kai kurie neblogai visuomenei žinomi sportininkai, praėjus maždaug po susišaudymo atskubėjo į įvykio vietą.

Apie įvykį pranešę vyrai tvirtino netikėtai išgirdę šūvius sugriuvo ant žemės, tačiau netrukus suprato, kad šūviai aidi iš lauko. Jie teigė girdėję maždaug 10-15 skirtingo garso šūvių, tad buvo akivaizdu, kad šaudyta bent keliais ginklais. Tą neoficialiai pripažino ir įvykio vietą apžiūrėję policijos pareigūnai.

Pasak įvykio liudininkų, į aikštelę šalia studentų stadiono Radvilėnų plente keturiais juodais automobiliais atvažiavę vyrai aiškinosi santykius. Teigiama, kad T.B. atvyko automobiliu „VW Golf”. Kiti, maždaug 24-35 metų vyriškiai atvyko automobiliais „Audi A8”, „BMW X5” ir septintos klasės BMW.

Kilus susišaudymui, vienas atvykėlis šaudydamas pabėgo, o T.B. buvo nukautas greta greičiausiai savo automobilio, kiti vyrai sėdo į mašinas ir skubiai pasišalino, kaip liudininkai sakė „susilankstę numerius”.

Pasak liudininkų, nužudytasis vargu ar susijęs su KTU. Tiesiog minėtoje aikštelėje dažnokai stoviniuoja prabangūs automobiliai, kuriuose sėdi puikiai apsirengę ir auksu pasidabinę vyriškiai.

Per susišaudymą stadione buvo žmonių, todėl daugiau aukų išvengta tik laimingo atsitiktinumo dėka.

Maždaug tuo pačiu metu, t.y 15.41 val., į Kauno medicinos universiteto klinikas dėl šautinės žaizdos krūtinės srityje kreipėsi kaunietis A.B. (g. 1974), jis iškart buvo operuotas. Pareigūnų teigimu, šie įvykiai gali būti sietini. Pasak Kauno VPK pranešimo, dėl šių įvykių pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.