Pranašumas – nestandartiniai technikos produktai

Ukmergėje įsikūrusios mažos įmonės planuose – dar niekur nematytais techniniais sprendimais sudominti ne tik Lietuvos, bet ir užsienio įmones

„Bepigu dirbti tiems, kurie jau turi nišą. Arba tiems, kurie dirba pagal elementarios gamybos principus: įsigijai stakles, ir jau gali gaminti kėdes. Tokiam gaminiui surasti pirkėją gana nesunku. Tačiau jei kuri intelektualų produktą, klientų paieška užtrunka”, – svarsto Stanislovas Rimkus, įmonės „Baltic innovative solutions” direktorius.

Ukmergėje įsikūrusi įmonė konsultuoja verslo plėtros klausimais ir siūlo inovacinius technologinius sprendimus. Pavyzdžiui, netrukus rinkoje turėtų pasirodyti įrenginys – nestandartinis kompiuterio nepertraukiamo maitinimo šaltinis, vadinamasis upsas.

„Stambioms įmonėms gaminami standartiniai įrenginiai, tiekiantys, tarkime, 20 kilovatų elektros energiją. Tačiau ne visiems įrenginiams tokia galia tinka. Kai kuriems reikia 23 kilovatų. Būtent tokius nestandartinius prietaisus mes mėginsime tiekti rinkai”, – sakė įmonės direktorius.

Rimkus nusiteikęs optimistiškai: atsižvelgdamas į technikos pažangos tempą direktorius spėja, kad įmonė darbo neturėtų pristigti. „Gamindamas stalus baldžius gali remtis patirtimi. Mes tuo pasinaudoti negalime, nes kaip tik mėginame rinkai siūlyti tai, ko ji lig šiol neturėjo”, – sakė įmonės direktorius.

Žvalgosi po užsienius

„Baltic innovative solutions” kuria ir patentuoja techninius sprendimus. Rimkus sakė, kad ilgainiui neabejotinai ketinama įsilieti ir į užsienio rinkas, tačiau pirmiausia norima sukurti ir Lietuvoje įtvirtinti gerą įmonės vardą.

„Kad galėtum plėstis, reikia apyvartinių lėšų. Tačiau bankai su įmone, veikiančia mažiau nei pusę metų, nesikalba. Lietuvoje dažnai užsimenama, kad smulkiajam ir vidutiniam verslui – žalia šviesa. Deja, ji baigiasi ten, kur baigiasi pinigai, – samprotavo Rimkus. – Tiesa, skųstis dėl biurokratijos, su kuria tenka susidurti steigiant įmonę, negaliu. Mano nuomone, visi reikalavimai pagrįsti, prašoma dokumentų, kurių iš tiesų reikia”.

Rimkaus vadovaujama įmonė įkurta šių metų pirmosiomis vasaros dienomis. „Kol kas dirbame dviese, tačiau įmonei plečiantis neabejotinai prireiks daugiau darbuotojų, pirmiausia – projektų vadovo ir buhalterio. Dabar dirbame kviesdamiesi talkininkų. Lietuvoje aktyviausiai bendradarbiaujame su įmone „Technogama”. Mat „Baltic innovative solutions” produktas – tai kūrinys, kuriam reikia suteikti formą. „Technogama” turi tam reikalingų įrenginių”, – pasakojo Rimkus.

Į verslą – pasvėrus galimybes

Dabar įmonei vadovaujantis Rimkus yra dirbęs ne tik metalo apdirbimo įmonės „Vienybė” generaliniu direktoriumi, banko filialo valdytoju, bet ir profesinėje mokykloje. Įmonę plečiantis inžinierius mechanikas tikina, kad žengiant į verslą būtina turėti ir ekonomikos žinių. „Aš pats jų įgijau universitete, studijuodamas antrą specialybę. Juk būtina mokėti apskaičiuoti, teisingai įvertinti savo galimybes. Negalima išleisti daugiau, nei turi. Sprendimą žengti į verslą reikia apgalvoti. Priešingu atveju darai nemenką avantiūrą, – kalbėjo pašnekovas. – Tačiau imtis verslo niekada nevėlu. Žmonės tik neseniai ištrūko iš sistemos, kur jais buvo pasirūpinta. Dabar turi pats už save atsakyti, o kiekvieno kelias individualus. Tad svarbu surasti savo idėją ir ją realizuoti, prieš tai pasvėrus, ar užteks ryžto, valios ir atkaklumo”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.