Jūreivystės kolegija naująsias patalpas atvers lapkritį

Netrukus pradėsianti dar vienus mokslo metus Lietuvos jūreivystės kolegija sulaukė panašaus studentų skaičiaus kaip ir pernai. Beje, šios įstaigos jūrinių specialybių studentai, praėjusiais metais pradėję nešioti būtent jiems sukurtas uniformas, jau greitai galės naudotis kaip reikiant atnaujinta technine bei teorine mokymo bazėmis.

Pasak Lietuvos jūreivystės kolegijos Aukštųjų studijų skyriaus atstovų, šiemet dieninio skyriaus studentų priimta panašiai kaip ir pernai, o neakivaizdinio – kiek mažiau.

Negalutiniais duomenimis, Jūrų laivavedybos, laivų energetinių įrenginių eksploatavimo, uosto ir laivybos valdymo specialybių dieniniame skyriuje įstojo mokytis 156 studentai, o neakivaizdžiai minėtų specialybių bei uosto ir laivybos įmonių finansus studijuoti ketina 133 asmenys. Pastarųjų skaičius iki rugsėjo pirmosios dar gali kisti – kadangi yra laisvų vietų, studentai vis dar priimami.

Pastebėta, jog šiemet populiariausia tarp stojančiųjų specialybė buvo uosto ir laivybos valdymas – į vieną vietą pretendavo net keturi asmenys.

Jau praėjusiais metais jūrinių specialybių studentai pradėjo nešioti specialias uniformas. Kolegijos atstovai patikino, kad šiemet įstojusieji pirmakursiai jomis bus aprūpinti per pirmuosius du mokslo metų mėnesius.

Nesiskundžianti besimokančiųjų stoka Lietuvos jūreivystės kolegija šiemet lapkričio mėnesį oficialiai atvers duris į naująjį mokymo centrą. Pasak šios mokymo įstaigos sekretorės referentės Genutės Kalvaitienės, remontas jau yra atliktas, tačiau dar neįsigyta visos reikiamos įrangos.

Studentams mokyti čia bus įrengtas modernus baseinas, taip pat speciali patalpa, kurioje, prileidus dūmų, bus mokomasi gelbėjimo veiksmų laivo gaisro metu, teorinio mokymo klasės ir kt. Iš viso paruošta apie 800 kv. m praktinės bazės patalpų.

Jau vyksta ir baigiamieji žadėtos mokomosios knygos pasirodymo darbai. G. Kalvaitienės teigimu, ji jau parašyta, gautos net ekspertų recenzijos ir šiuo metu deramasi su leidėjais.

Šiais projektais, didžiąja dalimi finansuojamais iš Europos Sąjungos fondų, siekiama diegti naujus jūreivių mokymo metodus bei atnaujinti studentų praktinių užsiėmimų bazę.

Kol kas dar naudojamas ir mokomasis kolegijos laivas „Brigita”, tačiau žadama, jog, atsidarius naujajam mokymo centrui, šis 1960 metais statytas laivas bus atiduotas į metalo laužą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.