Apžvalga: Prancūzija – Šveicarija

Birželio 13 dieną, antradienį, prasidės Pasaulio futbolo čempionato antrosios G grupės varžybos, kuriose susitiks Prancūzijos ir Šveicarijos futbolininkai. Šios poros favoritais neabejotinai yra laikoma Prancūzijos ekipa, tačiau nuvertinti šveicarų irgi nereiktų, kadangi iš šios komandos galima tikėtis praktiškai bet ko – puikiai visiems yra žinoma kaip šiems futbolininkams pavyko užkirsti kelią Turkijos rinktinei į Pasaulio čempionatą.

G Grupė

Prancūzija – Šveicarija

Vieta: Gottlieb Daimler Stadion, Štutgartas

Laikas: Birželio 13d., 19:00 Lietuvos laiku

Teisėjas: Valentinas Ivanovas (Rusija)

Apranga

Prancūzija: komanda vilkės vienspalve apranga – mėlyni šortai, marškinėliai bei kojinės.

Šveicarija: šios šalies futbolininkai žais taip pat vienspalve apranga, balti šortai, marškinėliai ir kojinės.

Patekimas į Pasaulio Čempionatą

Kaip ir Pasaulio čempionate taip ir Europos zonos atrankoje šios dvi komandos kartu buvo vienoje grupėje, abi ekipos turėjo nueiti ilgą kelią tam, kad užimti pirmąsias dvi vietas, garantuojančias patekimą į futbolo fiestą. Kaip ir buvo galima tikėtis, prancūzai dvejais taškais lenkdami šveicarus grupėje užėmė pirmąją vietą.

Tarpusavio mačai

Abi ekipos tarpusavyje susitikusios buvo 35 kartus, 4 kartus – per pastariuosius tris metus. Bendroje statistikoje aiškiai matomas prancūzų pranašumas: 15 pergalių, 12 pralaimėjimų ir 8 lygiosios.

Apie komandas

Prancūzija

FIFA reitingas: 8-oji vieta

Šiai komandai tai bus jau 12 kartas, kai jie žais Pasaulio Čempionate. Turbūt visi gerai prisimena, kad geriausias šios komandos pasirodymas įvyko 1998 metais, kada jie namuose, savo žiūrovų akivaizdoje iškovojo Pasaulio čempionato taurę, 3-0 įveikdami Brazilijos komandą. Deja po ketverių metų, sekančiame turnyre tuometiniai čempionai turėjo vykti namo jau po pirmoje turo, grupėje užėmę paskutinę vietą, nusileidę tokioms komandoms kaip Danija, Senegalas ir Urugvajus.

Pasiruošimas čempionatui

Parengiamosiose rungtynėse prancūzai demonstravo tikrai įspūdingą žaidimą, patirtas vos vienas pralaimėjimas prieš Slovakijos rinktinę rezultatu 1-2 bei iškovotos trys pergalės: 1-0 prieš Meksiką, 2-0 prieš Daniją, 3-1 prieš Kiniją.

Šveicarija

FIFA reitingas: 35-oji vieta

Šveicarams tai bus aštuntasis Pasaulio čempionatas. Tris kartus – 1934, 1938 ir 1954 metais -komandai pavyko patekti į ketvirtfinalį – tai aukščiausias jų kada nors pasiektas rezultatas. Nuo to laiko komandai niekad nepavyksta laimėti pirmųjų grupės rungtynių.

Pasiruošimas čempionatui

Šveicarai ruošdamiesi turnyrui žaidė kiek banguotai: pirmosiose draugiškose rungtynėse rezultatu 3-1 nugalėta Škotija, po to sekė dvejos lygiosios 1-1 prieš Dramblio Kranto Kaulą ir 1-1 prieš Italiją, tačiau, užbaigdami savo pasirengimo ciklą jie pasiekė gan įspūdingą pergalė prieš Kinijos vienuolikę rezultatu 4-1.

Nuomonės prieš mačą

Prancūzija

„Mes padarėme daug naudingo darbo ir vis dar tobulėjame. Kiekvienas įdeda vis daugiau darbo per treniruotes,” – teigė prancūzų treneris Raymondas Domenechas.

„Darysime viską tam, kad žaidėjai būtų pasirengę mums padėti žengti kaip įmanoma toliau”.

„Mano tikslas yra parengti žaidėjus ir padaryti viską, kad mes sugebėtumėm pasirodyti kaip komanda, ne tik kaip žvaigždės”.

Šveicarija

„Kada mes žaidžiame prieš Prancūzija mes galime žaisti 10 kartų ir galbūt du kartus laimėti, taigi galime tikėtis, kad būtent viena iš šių pergalių bus būtent antradienį,” – savo mintimis dalinosi treneris Koebi Kuhn.

„Mes turime jauną ir pergalių išalkusią pusę, kuri nori kažką parodyti”.

„Mes turime susitelkti ir nedaryti klaidų tuomet, kai mes būsime išvarginti prancūzų”.

Prognozuojamos sudėtys

Prancūzija: Fabien Barthez; Willy Sagnol, Lilian Thuram, William Gallas, Eric Abidal; Patrick Vieira, Claude Makelele; Franck Ribery, Zinedine Zidane, Sylvain Wiltord; Thierry Henry.

Šveicarija: Pascal Zuberbuehler; Ludovic Magnin, Philippe Senderos, Patrick Mueller, Philipp Degen; Raphael Wicky, Johann Vogel, Daniel Gygax, Ricardo Cabanas, Tranquillo Barnetta; Alexander Frei.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.