Apžvalga: Pietų Korėja – Togas

Birželio 13 dieną, antradienį, prasidės Pasaulio futbolo čempionato G grupės varžybos, pirmąjame mače susitiks Pietų Korėjos ir Togo vienuolikės. Šio turnyro debiuntantai Togo ekipa yra laikoma kaip viena iš grupės autsaiderių.

G Grupė

Pietų Korėja – Togas

Vieta: Commerzbank Arena, Frankfurtas

Laikas: Birželio 13d., 16:00 Lietuvos laiku

Teisėjas: Grahamas Pollas (Anglija)

Apranga

Pietų Korėja: komandos aprangoje dominuoja raudona ir balta spalvos, raudoni šortai ir kojinės bei balti marškinėliai.

Togas: šios ekipos apranga, kaip ir daugelio kitų Afrikos atstovų, yra gana spalvinga: geltoni marškinėliai, žali šortai ir baltos kojinės.

Patekimas į Pasaulio Čempionatą

Azijos zonos atrankoje Pietų Korejiečiai savo grupėje užėmė antrąją vietą, nusileidę tik Saudo Arabijos ekipai. Togas Afrikos zonos atrankoje pateikė tikrą staigmeną užimdamas pirmąją vietą grupėje ir už savęs palikdamas Senegalo ekipą.

Tarpusavio mačai

Pietų Korėja ir Togas dar nė karto nėra susitikusios, taigi jų laukia pirmasis tarpusavio mačas.

Apie komandas

Pietų Korėja

FIFA reitingas: 29-oji vieta

Pietų Korėjos komanda šeštą kartą iš eilės dalyvauja šiose pirmenybėse, o viso tai bus septintasis jų Pasaulio čempionatas. Geriausias rezultatas buvo pasiektas 2002 metais, kada jie užėmė 4-ąją vietą. Prieš tai jiems niekaip nepavykdavo įveikti grupės barjero.

Pietų Korėjiečiai su kitomis dvejomis komandomis yra užsitikrinę didžiausio pralaimėjimo skirtumo „rekordą” Pasaulio čempionatų istorijoje. 1954 metais jie rezultatu 9-0 nusileido Vengrijos ekipą. Dar dvi komandos turinčios šį rekordą yra Jugoslavija, 1974 metais 9-0 įveikusi Zairą ir ta pati Vengrijos rinktinė, 1982 metais 10-1 nugalėjusi El Savadoro ekipą.

Pasiruošimas čempionatui

Ruošdamiesi šiam turnyrui korėjiečiai sužaidė penkerias draugiškas rungtynes ir iškovojo viso labo tik dvi pergales, tiesa varžovai nebuvo patys stipriausi: 1-0 įveikta Angola, 2-0 nugalėta Bosnija ir Hercegovina. Kiti du susitikimai pasibaigė lygiosiomis: 1-1 sužaista su Senegalu, 0-0 prieš Norvegiją. Nepavykta išvengti ir pralaimėjimo, rezultatu 1-3 pralaimėta kitai turnyro debiutantei Ganos rinktinei.

Togas

FIFA reitingas: 61-oji vieta

Togo komanda yra viena iš šešių debiutančių, pirmą kartą dalyvaujančių Pasaulio čempionate. Kitos penkios debiuntantės: Angola, Dramblio Kranto Kaulas, Trinidadas ir Tobagas, Ukraina. Ekipa į Pasaulio čempionatą pateko užimdama pirmąją vietą savo grupėje ir taip už savęs palikdama Senegalo ekipą, kuri daugelį stebino savo žaidimu 2002 metų pirmenybėse.

Togas išsiskiria tuo, kad turi aštuonis žaidėjus, kurie gimė užsienyje: keturi Prancūzijoje, du – Vokietijoje, dar du – Ganoje.

Pasiruošimas čempionatui

Nepanašu, kad ši komanda būtų skyrusi daug dėmesio savo pasiruošimui, sužaistos vos dvejos rungtynės: rezultatu 1-0 nugalėtas Lichtenšteinas bei 0-1 pralaimėta Saudo Arabijai.

Nuomonės prieš mačą

Pietų Korėja

„Tu niekad negali žinoti ar tai pranašumas ar ne, kad jie turi viduje problemų,” – apie Togo rinktinės trenerių pasikeitimą keitėjo Dickas Advocaatas.

„Jie gali dar labiau susivienyti, negu tai galėtų padaryti normaliomis aplinkybėmis. Tačiau mes matėme žaidžiantė Togą kelis kartus ir daugiau ar mažiau žinome apie jų žaidimą”.

„Svarbiausias dalykas yra pasirinkti teisingą taktiką, kuri mums padėtų įveikti Togą”.

Togas

Togo stovykloje vis dar netyla kalbos dėl nesenai įvykusių trenerių pasikeitimų ir apie rytojaus mačą kalbama mažai. Treneris Otto Pfisteris paliko rinktinę dėl nesibaigiančių ginčų, kurie yra susiiję su žaidėjų premijomis. Visa tai sujaukė Togo rinktinės planus – žinoma tik tai, kad rytdienos mače į vyriausio trenerio pareigas stos iki tol trenerio asistentu dirbęs Kodjovi Mawuena.

Prognozuojamos sudėtys

Pietų Korėja: Lee Woon-jae, Song Chong-gug, Choi jin-cheul, Kim Jin-kyu, Lee Young-pyo, Park Ji-sung, Kim Nam-il, Lee Eul-yong, Lee Chun-soo, Ahn Jung-Hwan, Seol Ki-hyeon

Togas: Kossi Agassa, Dare Nibombe, Jean-Paul Abalo Dosseh, Massamasso Tchangai, Ludovic Assemoassa, Kuami Agboh, Thomas Dossevi, Cherif Toure-Maman, Alaixys Romao, Emmanuel Adebayor, Mohamed Kader Coubadja

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.